Italijanski sastav Calibro 35 u Beogradu i Novom Sadu


calibro_35Calibro 35 nalazi se na mini turneji u okviru koje će posetiti i Srbiju. Nastupiće u Beogradu 2. aprila u klubu Gun, a dan kasnije 3. aprila gostuju u Novom Sadu u klubu The Quarter.

Ovaj sastav nastao je leta 2007. godine od strane Tomaza Kolive (Tommaso Colliva) sa idejom da formira instrumentalnu postavu koja će svirati muziku inspirisanu temama iz italijanskih krimi filmova iz 60-tih i 70-tih. Sledećih nekoliko meseci Calibro 35 sviraju po Evropi, a tokom proleća i leta 2008. pune klubove u matičnoj Italiji.

Na jesen 2008. objavljuju prvi album koji dobija pozitivne kritike u muzičkoj štampi širom kontinenta. Prošlu godinu započinju izlaskom novog albuma „Ogni riferimento a persone esistenti o a fatti realmente accaduti è puramente casuale” (svaka sličnost sa stvarnim osobama ili događajima je potpuno slučajna). Publici u Beogradu i Novom Sadu predstaviće poslednji album i sviraće stare hitove.

Karte za beogradski koncert u pretprodaji mogu da se kupe u Pinball Wizard Records (TC Eurocentar, Makedonska 30) po ceni od 700 dinara, cena karte na dan koncerta je 1.000 dinara. Za novosadski koncert karte će se uskoro naći u prodaji i koštaće 400 dinara a na dan koncerta 500 dinara. Početak svirki u Beogradu i Novom Sadu je u 22h.

(Visited 70 times, 1 visits today)