Istočnjačka filozofija – Goribor


GoriborMišljenja o ovom bendu, kao i simpatije, koji nam dolazi sa tužnog istoka Srbije, su svakako podeljena. Verujem da ona polovina koja ne voli njihovu muziku neće ovo ni čitati pa ću se posvetiti onoj drugoj kojoj sama pripadam. A možda i ovi iz prve grupe neistomišljenika promene svoj stav ako se malo udube u tematiku pesama.

Takoreći ljubav na prvo slušanje koje se desilo namerno po preporuci. Nisam bez razloga rekla tužni istok Srbije jer nekako možda i sam kraj odakle potiču tera na intezivnije razmišljanje o životu. Živimo nejednako u istoj zemlji. Provlačimo se kroz život, padamo i ustajemo. Raspadamo se i da to niko ne primeti osim nas samih.

Goribor peva o stanju svesti običnog smrtnika. Metaforični i simbolički iskazi osećanja s jedne strane i prostačko izražavanje s druge. Nije za finu decu iz uglednih porodica. Ironija ili ne, poistovećivanje sa tekstovima St-a je vrlo moguće. Ogoljene istine, surove priče. Vraćanje iskonskim nagonima. Filozofija života.

Nekako sam stavila akcenat na tekstove. Potrebno je prvo njih razumeti i prepoznati smisao u svemu tome da bi se kompletno uživeli u sve te melodije. Mala pomoć prijatelja za radoznale – na njihovom sajtu imate svašta da pročitate (www.goribor.com).

I na kraju evo i povoda za pisanje o ovom bendu. U Novom Sadu 09. 12. 2011.god. sviraće u Crnom biku od 23h. Karte u pretprodaji koštaju 300 din. Nakon Novog Sada zakazani su koncerti i u Nišu u klubu Feedback 16. 12., u Kragujevcu 23. 12. u Domu omladine, onda u Beogradu u Gun klubu 24. 12. i 25. 12.

Za beogradske koncerte karte u pretprodaji koštaju 600 dinara i mogu se nabaviti u kafeu Šikarica, na blagajni Doma omladine Beograd, u Pinball Wizzard records store i na prodajnim mestima Eventim.

(Visited 160 times, 1 visits today)