Iron Maiden posetili Houston svemirski centar


Iron MaidenLegende metala, Iron Maiden, pauzirali su turneju po severnoj Americi kako bi posetili NASA-in Houston svemirski centar.

Članove benda je kroz centar vodio astronaut Michael J. Masimino, poseta je podrazumevala i razgledanje novorazvijene rakete Saturn V, kratk pogled na spejsšatl i vožnju u simulatoru leta.

„Izgleda da imamo mnogo obožavatelja u NASA-i, bilo nam je pravo zadovoljstvo upoznati neke od njih, naročito astronauta koji nam je bio vodič a koji je nekoliko puta šetao po mesecu“, izjavio je pevač Bruce Dickinson. „Čuti iz prve ruke Michael-ova iskustva je bilo stvarno zapanjujuće. Vodio nas je kroz Svemirsku stanicu i Šatl, i sasvim blizu rakete Saturn V. Obožavatelji koji rade u kontroli misija su čak stavili i slike benda na velike ekrane gde se obično vidi lansiranje raketa!

Vrhunac je svakako bila Apolo Soba odakle su bila praćena sletanja na mesec, ovo je bio korak u nazad kroz vreme. Kada sam video koliko su te kontrolne table relativno jednostavne u odnosu na ove današnje, čini mi se neverovatno kako su uspeli sve to da izvedu. Svako od nas iz benda je dobio priliku da uzleti,leti i prizemlji spejsšatl u simulatoru leta, to je bilo pravi izazov. Osetili smo se veoma privilegovanima i nadamo se da su Michael i NASA obožavatelji uživali u našoj poseti isto koliko i mi.“

Prigodno njihovoj poseti spejs centru, bend se dogovorio da Edija progasi za vanzemaljca, prvog koji je viđen u Texasu gde su i započeli ovogodišnju turneju.

15. album ovog benda izlazi na američko tržište 17. avgusta pod nazivom „The Final Frontier“. Nakon toga izaći će i na svetsko tržište.

(Visited 47 times, 1 visits today)