Iron Maiden-dvostruki soundtrack i live DVD album u martu


IRON MAIDENEMI je najavio izdavanje dvostrukog soundtrack-a i DVD albuma live IRON MAIDEN Blue ray za 26. mart (Kanada i Amerika 27. marta preko Ume).

„EN VIVO“ je snimljen 10. aprila 2011. pred preko 50 000 ushićenih obožavalaca na Nacionalnom stadionu Santiago tokom svetske turneje „Oko sveta za 66 dana“ i sadrži najbolje trenutke izvođenja benda, koji su vatreno podržavali čileanski fanovi svojom Latino strašću i energijom. Svojom spektakularnom binom, dinamičnom svirkom i sjajnom Eddievom pojavom ovaj live-show doseže do savršenstva srca i duše Iron Maiden-a 2011.

Bas gitarista, i jedan od osnivača benda, Steve Harris kaže da je ova svetska turneja za njega bila veoma važna, kao i to što su snimali u Južnoj Americi jer kada dolaze u ovaj deo sveta ,uvek su preplavljeni armijom obožavalaca, pa su zato i hteli da sve to zabeleže ovim snimanjem. Nakon mnogo razmišljanja izabrali su Santiago zato što su predosećali da će tu biti jedno od njihovih najboljih izvođenja na celoj turneji, kao i prestižni Nacionalni stadion Estadio Nacional.

Ovaj show takođe predstavlja i gigantski novog Eddie-a. Nekako su uspeli da ga prevezu preko mora u specijalnom ogromnom kontejneru baš na vreme za južnoameričku turneju.

Koncert su snimale 22 HD digitalne kamere kao i ‘octocam’-leteća kamera koja je snimala scene u publici, stereo i 5.1 audio, miksovao ih je Maidenov dugogodišnji producent Kevin „Caveman“ Shirley, a sve to da bi se akcenat dao na neverovatnu atmosferu.

DVD disk 2 je bonus disk i sadrži 88-minutni dokumentarac pod nazivom „Iza zveri“. Ovo je takođe Maidenova kućna produkcija, koju su sami snimili pod vođstvom Andy Mathewss-a. To je u suštini ‘kućni film’ visokog kvaliteta namenjen njihovim fanovima, o tome kako nastaje jedna turneja Iron Maiden-a, kao i to šta se dešava iza scene. Opisuje neobičnu priču o jednoj od najpriznatijih i najambicioznijih svetskih turneja. Ovaj dokumentarac sadrži i intervjue sa članovima Iron Maidena, anegdote iz života muzičara i njihovih fanova. Sadrži i vodič za postavljanje ogromne skele za stejdž, kao i dogodovštine sa putovanja u Boeing-u 757.

Kao dodatak Blue Ray-u, DVD će biti dostupan kao ograničeno izdanje dvostrukog DVD-a u Collectors Steel pakovanju i kao dvostruki Vinyl Picture disk. Takođe i tradicionalni dvostruki soundtrack album EN VIVO će biti dostupan kao Digital Download, CD soundtrack album i Digital Download video.

U Maiden-ovoj „The Final Frontier“ svetskoj turneju 2010/11 može se videti kako ovaj bend po treći put obilazi planetu u svom prepoznatljivom Boeing-u 757 kojim pilotira pevač Bruce Dickinson, kao i 98 koncerata u 36 država sa preko 2 miliona fanova.

(Visited 71 times, 1 visits today)