Irish Stew u Domu omladine


Irish Stew - New TomorrowPosle nekoliko uspešnih koncerata širom Srbije u okviru promotivne turneje novog albuma „New Tomorrow“, Irish Stew će održati i dugo najavljivanu beogradsku promociju.

Koncert će se održati u klubu Doma Omladine, u petak, 9. decembra sa početkom od 21h. Pored pesama sa novog albuma, bend priprema i neke stare pesme koje većina publike do sada nije imala prilike da čuje uživo!

Karte se mogu naći u pretprodaji u Felix shopu (TC Sremska) po ceni od 400 din, kao i na blagajni DOB-a.

Spremite se!

Biografija benda:

Nesvakidašnji zvuk, intimni tekstovi, melodična muzika i harizmatična pojava svakako su prvi utisak o bendu Irish Stew. To je ono što ih nakon prvog slušanja povezuje sa publikom svih generacija. Njihova sposobnost da na đuskanje nateraju i „slučajne prolaznike“ na svojim koncertima je svakako garancija za odličnu zabavu i provod iznova i iznova. Veliko prijateljstvo i specifičan odnos između članova benda je ono što garantuje nezaboravnu atmosferu na njihovim koncertima. Stekli su mnogobrojne fanove putujući kroz Srbiju, sa kojima razmenjuju energiju i emocije i uvek se vraćaju nazad.

So Many Words…
Od svog prvog nastupa u junu 2003. do snimanja prvog albuma, Irish Stew je tražio sebe. Nekoliko ljudi, i različiti instrumenti su prošli kroz bend dok nije pronađena dobitna kombinacija u tom momentu. Konačno, bend se ustalio u postavi Bojan Petrović (vokal, frula),
Nenad Gavrilov (gitara), Ana Mrkobrada (violina), Ivan Đurić (bendžo),
Aleksandar Gospodinov (bas gitara) i Pavle Medan (bubanj). Personalne promene su bile posledica traženja muzičkog izraza Irish Stew-a, bend je na početku obrađivao poznate irske tradicionalne pesme i pesme Pogues-a, ali se vrlo brzo pojavio kreativni naboj, inspiracija za stvaranje sopstvene muzike. U tom periodu nastaju hitovi Why, Puzzle of Life, Stout, McGee’s Daughter… koji zajedno sa još 8 pesama svoje mesto pronalaze na albumu prvencu So Many Words (2005.). Snimanje albuma bilo je veliki iskorak za bend, drugim rečima, prelazak na viši nivo. Brojne nagrade na demo festivalima i nagrade publike postavili su velika očekivanja pred sam bend i album, a za srpske uslove jako brza rasprodaja prvog tiraža ih je čak i premašila.

Dare To Dream
Snimanje drugog albuma postavilo je još više kriterijume, s obzirom na uspeh albuma prvenca koji je morao da se opravda. U ovom periodu Irish Stew je ostavio prepoznatljiv autorski pečat. U odnosu na snimanje So Many Words albuma, bend je dozvolio sebi da pomalo eksperimentiše i sa drugim muzičkim pravcima, ali je i dalje bio vođen irskim muzičkim motivima i iskrenom emocijom kao suštinom stvaranja. Postava benda se nije mnogo menjala i nju su činili Bojan Petrović (vokal, frula), Nenad Gavrilov (gitara), Ana Mrkobrada (violina),
Ivan Đurić (bendžo), Aleksandar Gospodinov (bas gitara) i Marko Krasnić (bubanj). Album Dare To Dream izašao je 2008. godine, a posebno se izdvojila pesma Ditch koja je po mnogim kritikama nešto najbolje što je do tada izašlo iz bendovske kuhinje.

{youtube}XsEMu5UCy0g{/youtube}

(Visited 31 times, 1 visits today)