IrieFM predgrupa Thievery Corporationu


Beogradski reggae/roots sastav IrieFM nastupiće kao predgrupa Thievery Corporationu na njihovom velikom koncertu, najavljenom za 31. maj u beogradskom BelExpoCentru.

“Pored novih pesama koje će predstaviti tokom jednočasovnog nastupa, bend koji predvodi Vukašin Marković će svirati i većinu pesama sa albuma Skills Of The Youthsi“, objavili su organizatori.

Ovaj koncert biće ujedno obeležavanje uspeha društveno-odgovorne akcije „Oplaneti se! Recikliraj“.

Kompaktna 10-člana zajednica IrieFM prvi koncert održala je 2004. godine u Domu omladine, a prvo veliko priznanje dobija 2006. godine kada nastupa na koncertu najvećeg dancehall umetnika današnjice Capletona (Kejpltona).

Ubrzo potom odlaze u studiju Del Arno benda D.A.B.ing snimaju prvenac Skills of the Youths.

IrieFM odlaze u Indiju 2008. godine na neverovatni poziv bombajskog kluba Blue Frog, za čiju istoimenu „world music“ etiketu objavljuju izdanja zajedno sa imenima kao što su Sade, Richard Bona ili John McLaughlin.

Posle povratka sa istoka, IrieFM sviraju širom Srbije i regiona, a na Exit festivalu nastupaju čak četiri godine zaredom.

Festivalski niz čine još i Trenchtown, Supernatural, BELE, Jelen Pivo Live i sve bolji banjalučki Demofest.

Pored Markovića, irieFM čine još i gitarista Slobodan Jovanović, klavijaturista Darko Adamović, dok ritmiku benda nose bubnjar Nikola Ćirović i basista Andrej Pavlović koje na perkusijama prati Igor Vićentić.

Duvačku sekciju kompletiraju saksofonista Andreja Bućan, trubač Sava Matić, a uz Vukašina trombon svira i Ognjen Čukić.

Karakterističan IrieFM zvuk uživo zaokružuje tonski inženjer Uroš Milojević.

IrieFM trenutno radi sa kreativnim studijom Hominid na snimanju spotova za pesme I Cry i Mystic Twilight, dok je istovremeno, mladi reditelj Stevan Filipović izrazio želju da se muzika IrieFM-a nađe u njegovom novom filmu Šišanje.

Ulaznice za veliki koncert grupa Thievery Corporation i IrieFM prodaju se na blagajnama Bilet servisa (Trg republike 5), Kard servisa (Arena, Ušće) i Eventima od utorka 23. marta po jedinstvenoj ceni od 1990 dinara.

Fenomenalni američki bend koji predvode Eric Hilton i Rob Garza, u Srbiju dolaze u punom koncertnom sastavu koji broji blizu 20 muzičara.

“Thievery Corporation kao muzički kolektiv donosi puno koncertno iskustvo koje objedinjuje razne svetske tradicije na izrazito savremen način”, kaže se u saopštenju organizatora.

Pored veoma atraktivnih koncerata, Thievery Corporation su svetskoj javnosti poznati i po snažnom društvenom angažmanu. Zelena lista Srbije u okviru kampanje „Oplaneti se! Recikliraj“ obeležiće dosadašnji uspeh svojih brojnih akcija širom Srbije upravo na koncertu Thievery Corporationa u BelExpoCentru.

{youtube}9GQGYx9Odzc{/youtube}

(Visited 101 times, 1 visits today)