Irie FM u Domu omladine


IrieFMDomaći reggae bend promovisaće na nastupu debi album „Skills of the youth“.

Koncert će biti u petak, 29. aprila, a karte po ceni od 400 dinara u pretprodaji su na blagajni Doma omladine.

„Irie je stanje svesti kojem se teži, jedna pozitivna svakodnevica koja ima svrhu“, kaže Vukašin Marković, nekadašnji član kultnog benda Eyesburn, današnji lider i autor pesama IrieFM–a, koji ovako predstavlja ideju oko koje je okupljeno deset odličnih muzičara.

IrieFM počeo je svirajući tradicionalni roots reggae s dosta duvačkih trenutaka. Kako je bend sazrevao, njihova muzika je poprimila dosta dub, soul i punky reggae senzibiliteta. Godine 2006. su pozvani da otvore koncert najvećeg dancehall umetnika današnjice, Capletona, posle koga stižu u Del Arnov D.A.B. Ing studio u kome nakon dve godine nastaje „Skills of the Youths“. Karijera ove desetorke se nastavlja odlaskom u Indiju i potpisivanjem izdanja za „World Music“. Povratak s istoka otvara IrieFM za brojne koncerte širom Srbije i regije.

Bend je nastupao na EXIT-u četiri puta za redom, a festivalski niz čine još i Trenchtown, Supernatural, BELEF, Demofest, Jelen Pivo Live, Dani Beograda, dok su u maju ove godine bili predgrupa čuvenim Thievery Corporation na njihovom koncertu u Beogradu.

Autorsku muziku benda interpretira kompaktna postavka instrumenata koju čini pored ritam sekcije i duvačka sekcija: bubanj, bas, ritam i solo gitara, klavijature, perkusije, dva trombona, saksofon i truba.

Album „Skills of the Youths“, u izdanju „EXIT Music“, može se besplatno preuzeti sa Interneta – OVDE.

{youtube}4glr5tRjRVA{/youtube}

(Visited 50 times, 1 visits today)