Intervju: Damir Martinović Mrle, basista sastava Let 3


Golubovi i striptizete na večerašnjem koncertu Leta 3…

Riječka grupa Let 3 će večerašnji koncert u Domu omladine podgrejati tačkama s mađioničarem, striptizetom, golubovima i zmijama… Damir Martinović Mrle, basista i jedan od osnivača benda, kaže za „24 sata” da je u pitanju potpuno nova koncertna koncepcija koja će nas iznenaditi.

PROVOKACIJA – Imamo nove kostime i nove goste: gurua kojeg smo unapredili u nekakvo mehaničko biće koje zna odgovore na sva pitanja i doktora koji se brine o opštem stanju naših organizama i vodi računa da ispaljivanje čepova prođe kako treba – najavljuje Mrle.

Ovaj spektakl prati promociju novog DVD izdanja „Živa pička”. O čemu je reč?

– „Živa pička” je snimak koncerta koji smo održali prošle godine na Harteri. Grad Rijeka je stao iza nas povodom 20 godina našeg benda i obezbedio silne projektore i drugu tehničku opremu, a mi smo odlučili da ne naplaćujemo ulaz. Imali smo brojne goste: zborove, plesače, trubače… U jednom momentu nas je bilo 80 na bini. Čitava atmosfera je dosta dobro prenesena na DVD – tehnički je sve urađeno na visokom nivou, a ima i taj jak energetski šut.

DVD ide u paketu sa brojnim rekvizitima iz karijere benda?

– Omot predstavlja osvrt na sve faze benda; od fotografija do elemenata naše kostimografije i scenografije. Upakovan je u bombonjeru, a tu su i specijalni pokloni za kupce.

Koje su dalje akcije?

– Sad promovišemo DVD, a nakon toga idemo da radimo novu ploču. Već imamo nešto od materijala, ali treba prethodno zaboraviti sve što smo radili do sada, a onda videti gde će nas to odvesti.

Da li svaki novi projekat podrazumeva brisanje prethodnog iskustva?

– To je jedino što nas veseli, traženje sebe u novim izrazima. Mnogo je prirodnije, nego da kažeš: Ovo je imalo uspeha, sad ću se držati toga. Brzo postaneš dosadan, jer publika oseti kad je nešto usiljeno i neiskreno.

Smeta li vam kad javnost više pažnje usmerava na vaše ponašanje nego na muziku?

– Uopšte nam ne smeta, nemamo se čega sramiti. Za sve one koji nas ne čuju, mogu da kažem da je to njihov problem. Naš cilj je upravo da isprovociramo nekoga.

Da li su vas nekada iznenadile reakcije?

– Mnogo je gore ako reakcija ne postoji. Mi smo zadovoljni kad god vidimo da smo nečim uspeli da izazovemo javnost.

Postoji li nešto što nikada ne biste uradili?

– Nikada ne bih stavio šampitu u guzicu.

Izvor: 24sata

(Visited 112 times, 1 visits today)