Intervju: Bane Bojović


Lider Sunshinea o DMX-u, Tonyju Montani i Gospodu Isusu Hristu. O ulici i vazduhoplovstvu, Četiri sporazuma i Moći pozitivnog mišljenja. O bolu, ljubavi i đavolu…

Omiljena muzika?

Omiljeni artist – DMX, album: Flesh of My Flesh, Blood of My Blood, pesma: Ready to Meet Him.

Zato što je najjači! Zato što kroz sve svoje tekstove reflektuje život i realnost sa ulice i istovremeno uliva snažnu veru u Gospoda Isusa Hrista!

Koncert?

Decembar 1987: NWA, Whodini i LL Cool J.

Zato što mi je to bio prvi rap koncert na kom sam bio i isfleširao u najboljem mogućem smislu.

Film?

Scarface i Rocky I. Prvi zato što je Tony Montana gangsta sa ekstra jakim karakterom i principima, a drugi zato što ti Rocky daje neku nadu, polet i pozitivnu kreativnu energiju u borbi protiv naizgled nepobedivog protivnika!

Knjiga?

Četiri sporazuma – Ruiz, Moć kreativnog mišljenja – Vincent Peale…

Čak sam ranije u šali napravio rimu: „If you wanna feel the right deal, you gotta read the book of Vincent Peale!!!“

Sajt?

Svi vezani za hip hop i avijaciju.

Hobi?

Bog mi je dao mogućnost da mi hobiji budu trenutni i budući poslovi, a to su muzika i vazduhoplovstvo!

Putovanje koje bi želeo da se ponovi?

Ne bih dirao prošlost i ne bih se vraćao, zadržavam u memoriji onako kako je bilo jer mislim da je tako najbolje!

Sport i sportisti?

Pratim pomalo tenis, fudbal i basket. Gotivim Inter, Đokovića i Anu Ivanović, LA Lakerse; na tekme idem ređe u odnosu na ranije.

Kao klinac pre rata sam svim srcem navijao za Hajduk iz Splita zbog igrača poput Buljana, Šurijaka, braće Vujović, Asanovića, Blaža Sliškovića, Gudelja…

Alter ego?

The dark side, demon. Yo, It’s constant fight beetwen wrong and right! …So after what I just saw, I ride with a lord, ’cause I really can’t afford to lose my head by the sword!!! Fight the devil inside yourself!!!

Šta voliš da misliš o sebi?

Hmmmm, pa recimo realizaciju svih kreativnih vizuelizacija iskreiranih kroz skoro svakodnevne meditacije!

Šta bi probao, a još nisi?

Recimo rolere, kapiram da je to mnogo kul trip samo dok naučiš da ih zišvo.

Psuješ li?

Pa, mnogo ređe nego ranije, ali ako me nešto il neko pojačano izritira, onda je psovka još i OK ako ne slomim nešto pored sebe!

Šta voliš u Beogradu, a šta bi prvo promenio?

Beograd volim što je velegrad sa svim svojim osobinama, a jedino što bih promenio je da bih zabranio slušanje narodnjaka na svim javnim mestima, sankcionisao bih ceo taj retardirani pravac koji je nažalost uzeo maha na našim prostorima!

Da li si zlopamtilo?

Mnogo manje nego ranije, tj. radim na sebi da to iskorenim, ili da makar to što manje traje u meni. Ta vrsta energije je destruktivna – tačnije, samodestruktivna!

U koga ili šta veruješ?

Verujem u ljubav, verujem u Gospoda Isusa Hrista! Love is the only force capable of transforming the enemy into a friend!

Šta je prava žena?

Prava žena je po meni female who is fucked up as you are, hehe!

Zbog čega se kaješ?

Ne treba se ni zbog čega kajati. Svaka geška ili bol koji čovek doživi je polazna osnova za pozitivne promene svoje ličnosti! Ne može ti stalno neko drugi biti kriv za bilo šta, kriv si sam zbog svoje loše procene, ne treba nikad ništa shvatati lično, ako te nekad neko i povredi on to samo prenosi neku svoju ličnu disharmoniju ličnosti. Kritiku u principu treba saslušati, pogotovo ako osetiš da ti neko želi dobro, ali ako provališ da dolazi iz drugih razloga onda treba to što pre zaboraviti tj.zanemariti! Zavidnost će uvek postojati kao jedna od mnogih negativnih ljudskih osobina koje postoje u svima nama. Zato i postoji osvešćenje u smislu same borbe protiv đavola (i celog njegovog rada) i uspostavljanja mira svoje duše!

Ko je genije?

Nikola Tesla, ubedljivo! Mnogo toga što je on pronašao se drži u tajnosti da bi ovaj svet i dalje držala nekolicina ljudi koji su postavili ceo sistem naopačke. U emisiji Agape pre nekoliko meseci je bio jedan gost Abramović, koji je vrlo detaljno objasnio mnogo togo vezanog za naučne pronalaske Nikole Tesle. Negde se i zna da je Tesla pronašao neke vrste motora koji koriste energiju koja postoji između zemlje i jonosfere. Naravno, kad bi to izneli u javnost onda ne bi bilo potrebe za naftom i svim ratovima koje USA nameću kad god i gde god im se prohte!

Bane je…

To je na drugima da kažu, ja u šali kažem da sam beli Gan, hehe.

Izvor:

Popboks.com

(Visited 60 times, 1 visits today)