Inspektor Blaža na propitivanju


Inpektor Blaža i KljunoviKad neko pomene Pamelu Anderson koja vam je prva asocijacija? Ne, nije Tommy Lee nego Prljavi inspektor Blaža. Bilo je zaista zadovoljstvo pripremati pitanja za ovako pozitivnu ličnost od koje, u odgovorima, možete očekivati sve osim ozbiljnosti. Otkrio nam je „prljave tajne“ svojih saradnika i da opet menja superheroja za kojeg se izdaje.

RockSvirke: Koliko vam znači KST, posebno koliko je značajna uloga takvog jednog kluba u vremenu kada je mejnstrim, neka druga vrsta muzike i drugačije društvene vrednosti od onih na kojima živi rok muzika?

Inpektor Blaža aka ElvisBlaža: Prvi nastupi našeg benda su bili u KST-u, a i prvo izdanje „Igra rokenrol SR Jugoslavija“ je snimak koncerta u ovom kultnom klubu iz 1994. godine. Volim ovo mesto jer iako se generacije smenjuju, KST ostaje pun pozitivne energije i dobrih vibracija. Verovatno sam zato tu uspevao da popijem najviše piva u kratkom vremenskom roku pred nastup.

RockSvirke: Pošto je 25. maj Dan mladosti, dan kada su nekad omladinci simbolično prenosili štafetu, šta misle Blaža i Kljunovi, u čiju čast bi danas ta štafeta mogla da se nosi?

Blaža: Na pamet mi prvo padaju veliki sportisti poput Noleta, Ivana Miljkovića, Vanje Udovičića ili Bodiroge. Oni su svojim sportskim uspesima promovisali našu zemlju na najlepši mogući način i time zaslužuju da budu nagrađeni na svaki način. Svakako da bi i moja miljenica Pamela takođe mogla da primi…štafetu. Cool

Inpektor Blaža i ribeRockSvirke: Spot za pesmu „Živele žene“ je sniman u Sloveniji. Ima li tu neke simbolike, proboj na njihovo tržište ili su ti naše žene dosadile?

Blaža: Naše žene ne mogu nikada da dosade. Ovo je jedina zemlja gde možete videti devojku od 20 godina koja se trudi da izgleda kao da ima 40 godina i ženu od četrdeset godina koja izgleda kao da joj dvadeset. A, to je baš lepo.

RockSvirke: Da li su u planu još neki spotovi i gde i kada možemo očekivati svirke u budućnosti? Priča se da ste aktivni i da gotovo svakodnevno vežbate…

Blaža: Vežbamo više nego ikada. Gitarista Arigo Saki već izgleda kao Švarceneger u najboljim danima. Ovo će biti nova faza u našoj karijeri jer ćemo svi izgledati kao superheroji iz hit filma „Osvetnici“. Mene od sada zovite HulkSmile

RockSvirke: Saki kaže da je posegnuo za nekim pesmama koje je pisao u prošlosti. Posežeš li ti za prošlošću ili te ipak inspiriše sadašnjica dok pišeš pesme?

Blaža: Bez prošlosti nema ni sadašnjosti, rekao je jedan pametan čovek i umro. Imam mnogo pesama koje sam napravio kada sam bio mlad i valjda ta pusta želja da opet budem mlađahan, napada moja sećanja kada sam pisao pesme sa najviše libida.

Inpektor Blaža i Klunovi @ Beer Fest

RockSvirke: Kako je nastala ideja za planetarno popularni kviz “Želite li da postanete Milicioner” i odakle ti tolika inspiracija?

Blaža: Milicioner je parodija na telefonske kvizove i slične emisije u kojima tv stanica od domaćica i penzionera otima pare. Kada sam shvatio da mi se javljaju isti ljudi kao i u tim kvizovima, počeo sam i ja da otimam, ha,ha. Laughing

RockSvirke: Pojedini članovi benda se žale da više zarađuješ od poslova u medijima nego u radu sa bendom. Da li si razmišljao da im prepustiš neku svoju reklamu i ko bi se i u koju najbolje uklopio iz benda?

Blaža: Kljunovi su sjajni glumci i svako od njih bi mogao da bude marketinški iskorišćen za neku promociju. Gitarista Saki je idealan da bude promoter nekog sredstva ala Vanish pošto stalno nosi majice i košulje sa flekama od pljeskavica sa prilozima od senfa, kajmaka, kečapa do urnebesa, koje samo super čistač može ukloniti.

RockSvirke: Da li si konačno odahnuo nakon tri vezane pobede u derbiju i kako gledaš na vašu totalnu “impotenciju” u košarkaškim duelima?

Blaža: Kada ste oženjeni kao ja, onda imate mnogo manje vremena da pratite neka dešavanja, a posebno domaći klupski fudbal i košarku. Iz moje generacije utakmice na stadionima prate ili razvedeni ili udovci.

RockSvirke: Ko je veći fudbalski poznavalac, ti ili Arigo Saki? I ko može više piva da popije?

Blaža: Saki je najveći stručnjak ne samo u našoj grupi, nego na celoj muzičkoj sceni. Strani treneri se često konsultuju sa njim u vezi važnih utakmica. Shodno tome, mora da dosta i pije.

Inpektor Blaža u masi

RockSvirke: Za koga ste navijali u finalu Lige šampiona?

Blaža: Čudna šuma je to, što bi rekao Dragi Jelić. Bajern je bio izraziti favorit, a završio je neslavno. U sportu je kao i u životu sve moguće i mislim da je to poruka onog odozgo u vezi ovog finala. Navijao sam za Baneta Ivanovića jer je dobar čovek, a to nije lako ostati sa takvom karijerom.

RockSvirke: Možete li za kraj da izdvojite nekoliko svojih omiljenih stihova?

Blaža:

„Ja sam sanjar, od snova živim, najlepše sanjam, kad tebe vidim…“


To sam napisao mojoj supruzi, kada je rekla da mi ukida džeparac.

Pozdrav svim čitaocima i neka vas prati Sila!

  • Autor: Kompletna redakcija sajta
(Visited 64 times, 1 visits today)