I The Killers trejlerom najavili novi album


The KillersIzgleda da trejleri, kao najava za nove albume, postaju uobičajena stvar.

Posle četiri godine pauze, nekoliko malih solo projekata i užasne sudbine koja je zadesila njihovog saksofonistu Tommy Marth-a, grupa The Killers reklamnim videom najavila je četvrti album. Zvaće se „Battle Born“ i na njemu će se naći nekoliko pesama čije naslove već znamo: „Heart Of A Girl“, „Flesh And Bone“, „Carry Me Home“, i „Runaways“.

Nezvanično, album možemo očekivati u septembru, a njegov naslov odnosi se na više stvari. Prvo, ovaj naziv nosi i muzički studio u vlasništvu grupe The Killers, to je i nadimak američke države Nevada iz koje bend potiče. Takođe, frontmen Brandon Flowers objasnio je: „U nekom smislu, svi Amerikanci rođeni su iz borbe (battle born). Naši preci su došli ovde u potrazi za nečim boljim.“

Bubnjar Ronnie Vanucci je, govoreći o radu na albumu, prokomentarisao da naziv odgovara velikom naporu koji su u njega uložili: „Ovo je naš tegobni četvrti album.“

Vanucci je u intervjuu za NME, obećao da će na novom materijalu biti više gitarskog heavy zvuka: „Bilo je i je**** vreme da se to desi!“ – rekao je on.

Za projekat su angažovali četvoricu producenata: Steve Lillywhite-a (sarađivao sa U2), Damian Taylor-a, Brendan O’Brien-a (Pearl Jam, Bruce Springsteen, Incubus, Stone Temple Pilots) i opet Stuart Price-a, sa kojim su radili na prethodnom albumu, a koji je poznat po dugogodišnjoj saradnji sa Madonna-om.

The Killers će ovog leta svirati po Evropi, a srpski fanovi mogu da ih vide 11. avgusta na Sziget festivalu u Mađarskoj.

Trejler za „Battle Born“, novi album grupe The Killers, možete pogledati ovde:

(Visited 64 times, 1 visits today)