I Gogol Bordello na odloženom 15. izdanju INmusic festivala!


Omiljena internacionalna punk world music senzacija Gogol Bordello potvrdila nastup u sklopu jubilarnog INmusic festivala #15 u junu naredne godine.

Predvođen harizmatičnim Judžinom Hacom (Eugene Hütz), Gogol Bordello okuplja šaroliku skupinu muzičara i perfomera iz svih delova sveta čiji kulturni uticaji formiraju i neponovljiv zvuk Gogol Bordella. Romski i istočnoeuropski uticaji u pesmama i nastupima Gogol Bordella spajaju se sa energičnim punk i dub elementima uz pratnju violine, harmonike pa čak i saksofona.

Uz sedam studijskih albuma iza sebe, jedan EP, niz gostovanja s drugim muzičarima i u dokumentarnim i igranim filmovima – između ostalog u Everything is Illuminated Lieva Schreibera i Madonninom rediteljskom debiju Filth and Wisdom – Gogol Bordello je u dve decenije neprestanog rada utvrdio svoj status kao jedan od najatraktivnijih i najneobičnijih pojava na svetskoj muzičkoj sceni. Prepoznatljivo spontani i jedinstveni, uvek posvećeni najboljem mogućem nastupu i interakciji sa publikom, Gogol Bordello je bend koji je uvek na turneji i čije prisutstvo na pozornici nadilazi okvire uobičajenog koncerta i postaje teatralan i haotičan perfromans koji zahteva pažnju. Gogol Bordello omiljeni su gosti na pozornicama širom sveta s dobrim razlogom.

Gogol Bordello pridružuju se već potvrđenim premijernim hrvatskim nastupima The KillersaNick Mason’s Saucerful of Secrets i Belle and Sebastian u sklopu odgođenog jubilarnog izdanja INmusic festivala #15 koje će se održati na dobro poznatoj lokaciji, na zagrebačkom Jarunu od 21. do 23. juna 2021. godine. Festivalske ulaznice za INmusic festival #15 dostupne su putem službenog festivalskog webshopa, a već kupljene ulaznice za INmusic festival #15 ostaju važeće i za nove datume održavanja festivala.

(Visited 2 times, 1 visits today)