Humanitarni koncert „Jazz u pomoć“ u UK Palilula


Humanitarni koncert RockSvirke - Jazz u pomoć @ UK PalilulaU nedelju, 29. juna, sa početkom u 20 časova, u Ustanovi kulture Palilula (Mitropolita Petra 8, Beograd) održaće se humanitarni koncert pod sloganom „Jazz u pomoć“ za prikupljanje pomoći ugroženima u poplavama. Svoju nesebičnu podršku i pomoć pružiće bendovi: Milan Petrović Quartet, Oganj, Luz Azul i Nemanja Zlatarev & Funktastic Coalition. Koncert organizuju UK Palilula, koncertna agencija RockSvirke i bendovi učesnici.

Posetioci će moći da prilože novčane donacije u muzičke kutije koje će biti postavljene u prostorijama UK Palilula, dok će ulaz na koncert biti simboličnih 400 dinara! Sav prihod je namenjen za pomoć ugroženima od poplava u Srbiji.

Luz Azul

Bosa-nova džez sastav- iz Beograda, koji izvodi brazilsku muziku.

Luz Azul su: Tijana Krstić – glas i flauta; Mauro Mascioli (Mašoli) – saksofon; Đorđe Bajić – gitara; Darko Golić – kontrabas; Miloš Milosavljević – bubanj

Bend je formiran kao džez postava: ženski vokal i flauta, saksofon, gitara, kontrabas i bubnjevi. Članovi su profesionalni muzičari sa klasičnim i džez obrazovanjem, koje okuplja zajednički afinitet prema brazilskoj muzici, prvenstveno bosa-novi kao fascinantnom spoju sambe i džeza, ali i karakterističnom brazilskom odnosu prema životu – velikoj otvorenosti, komunikativnosti i živahnosti koju i sama muzika najbolje izražava.

Bend postoji od 2010. godine i jedinstven je u Srbiji po svojoj žanrovskoj orijentaciji ka brazilskoj muzici. Kao takav ostvaruje uspešnu saradnju i sa Ambasadom Brazila kroz koncerte, kulturne dogadjaje i saradnju sa brazilskim muzičarima.

Repertoar se sastoji pretežno od dela sledećih brazilskih autora: Antonio Carlos Jobim, Baden Powell, Marcos Valle, Jorge Ben Jor, Luiz Bonfa, Paulinho da Viola i mnogih drugih.

Više detalja o bendu na sajtu: www.luzazul.rs ili na Facebook stranici: https://www.facebook.com/luzazulband

Nemanja Zlatarev & Funktastic Coalition

Funktastic Coalition su: Nemanja Zlatarev – trombon; Toni Bodonji – bubanj; Dejan Zec – bas gitara; Marko Labat – klavijatura

“Funktastic Coalition” je nastao početkom 2012. godine. Trombonista rođen u Novom Sadu, Nemanja Zlatarev (1985.) okupio je na lokalnoj muzičkoj sceni, muzičare na sličnoj “frekvenciji”, zavidnog iskustva i veštine u različitim žanrovima i sastavima. Potenciraju instrumentalnu muziku, što znači, petorka zasad funkcioniše pod parolom da, nije obavezan vokal za kompletan doživljaj i dobro im ide. Bend se bazira pretežno na autorskim stvarima, funk i plesni groove, fusion džeza sa nekim elementima pop i latino muzike.

Najznačajniji nastupi dosad na Green Town Jazz Festivalu u Somboru, internac Nisville jazz festivalu, internac Jazz Festivalu Valjevo, Jazz&Blues Internacionalnom Festivalu u Kikindi, International Jazz Day Dom Omladine Beograd

Promo studijske numere ove sasvim nove “koalicije” download-ujte na društvenim mrežama, još dok je DEBI ALBUM u PRODUKCIJI.

Nemanja Zlatarev trombonista, bio je član raznih muzičkih sastava u Novom Sadu, počevši od 2003. i sjajnog ska benda “Ringispil”, pa preko reggae grupe “DrumNZez” kojoj se priključio 2005.god i sa kojom ima odsvirana i izdata njihova 3 autorska albuma, gde je potpisao i svoj autorski doprinos. Sa njima je odsvirao skoro sve bitne muzičke događaje i festivale kako u Srbiji tako i regionu, ali i par odličnih koncerata u Sloveniji i Austriji.

Sa još nekoliko bendova ja sarađivao na njihovim albumima, a periodično sarađuje sa nekoliko, reginalno popularnih bendova. 2003. godine postaje član Novosadskog Big Benda. Big Band je kroz koncertnu aktivnost ostvario sjajnu saradnju sa gotovo svim respektivnim umetnicima i prepoznatljivim glasovima u regionu, kao što su Jelena Tomašević, Massimo Savić, Tanja Banjanin, Aleksandra Radović, Tanja Jovićević, Vladimir Samardžić, Boris Režak, Sergej Trifunović… U okviru Novosadskog Big Benda Nemanja takođe ima izdat album “Samo muzika” Septembra 2010. godine.

2009. godine u saradnji sa nekoliko kolega osniva Jazz Omladinu Vojvodine i u okviru toga “Big Band Jazz Omladine Vojvodine”, čiji je bio član do polovine 2013.

2011. diplomirao je na Akademiji umetnosti Univerziteta u Novom Sadu na odseku za trombon. Sada je student Fakulteta Muzičke Umetnosti u Beogradu na odseku za džez.

Nemanja je član trenutno i dva međunarodna orkestra – big bendova “East-West Europian Jazz Orchestra” i “Backyard Jazz Orchestra” sa kojim je 2012. godine bio na turneji po zemljama Balkana, Nemačkoj i Austriji. Srbija(Beograd) Makedonija(Skopje), Bugarska(Sofija), Rumunija(Iasi,Brasov), Nemačka (Gelsenkirchen, Osnabruck, Munich, Berlin), Graz u Austriji. 2013. Italija (Trst, Venecija, Fiesso d’Artico). 2012. pokreće “Funktastic Coalition”!

Facebook: https://www.facebook.com/NemanjaZlatarevFunktasticCoalition

Oganj

Oganj su: Jana Rančić – glas; Aca Pejčić – kaval; Srđan Zdravković – gitara; Marko Hadži-Đokić – bas gitara; Peđa Milutinović – bubanj

Grupa Oganj je nastala 2013. godine na krajnjem jugu Srbije, u srcu Balkana. Ovo područje je oduvek bilo raskršće različitih kultura: otomanske, grčke, makedonske, bugarske, romske, kulture zapada, što je presudno uticalo na bogatstvo muzičke tradicije ovih prostora. Svu tu muzičku raznovrsnost, koju Vranje kao sedište grupe poseduje, članovi Ognja spajaju sa savremenim džezom, elementima moderne klasične muzike i drugim muzičkim žanrovima prisutnim danas, čineći tako jedinstveni muzički sklop i izraz.

Redak spoj božanstvenog glasa i arhaičnog zvuka kavala, obojenih modernim zvukom džez gitare, kroz koji se prepliće kompleksan ali zamaskiran ritam Balkana, čini definiciju izraza grupe Oganj.

Grupu čine muzičari sa dugogodišnjim muzičkim iskustvom, koje se stilski ne podudara između samih članova. To je još jedan razlog što je repertoar insprisan različitim muzičkim uticajima, onim koje članovi ponaosob donose u ovaj projekat.

Facebook: https://www.facebook.com/grupaoganj

Milan Petrovic Quartet

Milan Petrović Quartet su: Milan Petrović – klavijatura; Lehel Nagy – saksofon; Bogdan Zdjelar – bubanj; Robert Gostincar – bas gitara

Milan Petrović je rodjen 23. septembra 1976. godine. Od 1993. godine je aktivan na srpskoj muzičkoj sceni, kao klavijaturista, kompozitor i tekstopisac (u demo periodu je svirao i gitaru). 1995. godine postao je član reggae benda – Del Arno Band i svirao je na pesmama sa albuma „Retrospective“ i „Vreme vode“. Do avgusta 2009. sa DAB je učestvovao na skoro svim većim festivalima u Srbiji i okolini, i pripremio i odsvirao prvi akustični koncert jula 2009. godine u Somboru. Od 2002. godine je aktivan na srpskoj blues sceni i nastupao je sa bendovima Blue Shark, Roosterblues band, Texas flood, Raw Hide, Bootleg blues (E 75), Blue Familly, Zona B, Don Giovani and friends.

Od 2006. godine je član pratećeg benda srpske pop pevačice Ane Stanić s kojom svirao maja 2010. godine u Beogradskom Sava Centru. U novembru 2009. godine počeo je sa snimanjem svog prvog autorskog, instrumentalnog (funk, blues, swing, acid jazz) albuma sa prijateljima, pod nazivom EXCURSION medju kojima su neki od najpoznatijih srpskih jazz i blues muzičara. Album je završen u maju 2011.

Prateći bend je okupljen pod nazivom “Milan Petrović Quartet” i prvi nastup je imao na sešnu povodom otvaranja izložbe Serbian Soul, BRE, fotografa Ivana Grlića 24.03.2011. Prvi zvanični koncert benda održan je 12. maja 2011. godine u ustanovi kulture PAROBROD, u Beogradu.

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Milan-Petrovic-Quartet/292852940739616

(Visited 92 times, 1 visits today)