Humanitarna svirka za malog Marka u Culture Exchange-u


Humanitarni koncert za malog Marka @ Culture Exchange, Novi SadU petak, 22. februara održaće se humanitarna svirka za malog Marka Kalkana u Culture Exchange-u (Jovana Subotića 21, Novi Sad). Svoju nesebičnu pomoć i podršku pružiće pet kantautora: Anita Iličić, Miloš Zubac (Prkos Drumski), Nikola Nešković (izmenavremena), Milan Korać (Šinobusi) i Ivan Čkonjević.

Ulaz na koncert je osmeh i dobrovoljan prilog. Početak u 21h.

Jedanaestostogišnji dečak Kalkan Marko, od rođenja je oboleo od teškog oblika cerebralne paralize (dete je kvadriplegično). Od tada traje borba roditelja za njegovo zdravlje i goli život. Ta dugogodišnja borba iscrpela je sve njihove lične i porodične resurse.

Ovim putem vas molimo da pomognete u skladu sa vašim mogućnostima putem pomenute humanitarne svirke ili putem računa za uplatu pomoći:

  • Raiffeisen Banka
  • Kalkan Nebojša, Novi Sad
  • Račun br. 265-0200000033747-04
  • Svrha uplate: za pomoć Marku

Anita Iličić

Anita Iličić, kantautorka. Živi u Kikindi i muzikom se bavi dugo vremena. Piše i komponuje, peva i svira na gitari. Do sada je nastalo trideset pesama i u predstojećoj godini u planu je snimanje albuma.

Facebook: https://www.facebook.com/anitailicickantautor

Miloš Zubac

Neofolk-bluz-rok družina Prkos Drumski formirana je s početkom ovog stoleća u Novom Sadu. Osnovao ju je novosadski kantautor i pesnik Miloš Zubac, rame uz rame s kragujevačkim gitaristom Aleksandrom Kumom Milivojevićem. Zubac je grupu krstio imenom drumskog cveta. Uz njega, kao frontmena, u prvoj postavi grupe pevala je Dragana Bunić. Kada im se pridružila Isidora Lazarević, kantautorka iz Kotora, na studijama u Novom Sadu, bilo je definisano i kreativno jezgro u prvoj inkarnaciji benda.

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Prkos-Drumski/243511786648

Nikola Nešković

Priča o (Izmeni vremena) jeste savremena bajkovita skaska o profesionalnom sportisti koji se na izmaku svog trošnog igračkog vremena zadesio na životnom raskršću i posle jednog sasvim iznenadnog susreta, došao u posed ogromne stvaralačke moći. Poput Roberta Džonsona, s tim što ovoga puta na raskrsnici nije dežurao nečastivi, nego se na stazi kojom je momak želeo da udari našao Gospod sam. Bogojavljanje koje mu se dogodilo bilo je istinsko rođenje (Izmene vremena), iako je ovaj naziv kao neobična šifra u zagradama došao nešto kasnije. Njegovo se unutrašnje vreme zaista izmenilo. Promenio se i lični kvalitet svetlosti. Počeo je da piše iluminativne pesme i da ih peva uz gitaru i usnu harmoniku. Dabome, ništa nije morao da plati za ove talante pošto Bog ne trguje darovima. Arhetipski kušač iz faustovske legende i Bog na ovom drumu imali su samo jednu sličnost – afinitet prema bluzu.

Milan Korać

Pretakanje ličnih boljki u iskustvo pesme nalazi se u srcu svakog bluza. Pretakanje ličnih boljki u traku svetlosti nalazi se u srcu svakog umetničkog čina. Pretakanje ličnih boljki u komadić slobode nalazi se u srcu svakog odmetničkog čina. Između bluza, umetnosti i odmetništva Milan Korać pronašao je svoju pesmu, svoju svetlost i svoju slobodu. Sve od istog bola. Sasvim ličnog.

Facebook: https://www.facebook.com/Sinobusi

Ivan Čkonjević

Ivan Čkonjević je gitarista iz Subotice. Osim toga što svira solo, aktivan je i kao član post-rok benda Ana Never i kolektiva Belgrade Noise Society. Takođe nastupa i kao gost benda Jesenji orkestara poznatog Daniela Kovača.

Facebook: https://www.facebook.com/ivanckonjevic

(Visited 121 times, 1 visits today)