Hladno pivo u Hali sportova posle tri godine


Hladno pivo @ Hala sportova, Novi BeogradPrvo koncertno veče grupe Hladno pivo odigralo se u petak u Hali sportova na Novom Beogradu.

Mesto: Hala sportova, Beograd
Vreme: 02. 12. 2011.

 

 

 

 

 

U 21h na binu je izašao tročlani mladi bend The Combs iz Niša. U svojih trideset minuta slave pokazali su šta znaju i umeju i simpatičnim južnjačkim akcentom uspeli da osvoje publiku za kratko vreme. Dok su svirali primetila sam da se iza njih nalazi crna zavesa koja ima ulogu u predstavi koja sledi.

The Combs @ Hala sportova, Novi Beograd

Oko 21.45h nad publikom su se razleteli žuti baloni. Očekivala sam da će baloni biti pušteni kasnije, ali ispalo je kao dobar uvod u show jer su pucali u momentu dodira sa publikom i tako uz prasak i tamu koja je zavladala začuli su se prvi zvuci pesme „Kirbaj i kotlovina“. Reflektor je osvetlio prostor male bine na koju su izašla tri gospodina u odelima, brass sekcija koja je dobila ovacije publike i nagovestila šta se dešava iza zavese. Pad zavese ko pad berlinskog zida, Mile Napoleon iskače i počinje da peva prvu pesmu. Usledio je set pesama sa novog albuma koji je završen pesmom „Svijet glamura“. Kostimi koji su im zaštitni znak novog albuma nisu baš prijatni za celovečernji nastup te su otrčali na presvlačenje dok je pažnju publike za to vreme privlačio Stanko Kovačić sviranjem violončela. Inače publika je odlično reagovala na nove hitove, ali neki stariji su izazvali mnogo više emocija.

Hladno pivo @ Hala sportova, Novi Beograd

Prvi stari hit koji su otpevali bio je „Soundtrack za život“ koji je podigao već visoku temperaturu u sali. Stanko je nakon ove pesme izlazio na binu još nekoliko puta tokom večeri. Od starih hitova mogle su se čuti i pesme: „Šamar“, „Konobar“, „Pijan“, „Biološki sat“, „Pitala si me“, „Supermen“, „Planeta“… Supermen je izazvao neverovatne ovacije u publici. Uz pesmu sa novog albuma „Fotoaparat“ bend je iskoristio priliku da pozove svog fotografa da ih uslika na sceni za objavu na sajtu grupe. To im je postala praksa na koncertima koje imaju u okviru promocije albuma Svijet glamura.

Od novih pesama, meni lično najdraža, „Evo mene na ručku“ propraćena je uvodom o situacijama koje su inspirisale bend da ova pesma nastane. I zaista, roditeljima nikad ugoditi neću, kao ni većina ljudi na planeti. Pesma „Ezoterija“ otpevana je zajedno sa svima iz publike. Možda zato što je prva doživela lansiranje u javnost u vidu spota, pa je najviše ušla u uši.

Organizatori kažu da je bilo oko 4000 ljudi. Mile je na početku koncerta najavio da nas očekuje dvoipočasovni šou što su i ispoštovali. Dva bisa uz najavu i smeh rečima: „A sad..spektakl!“ koje je izgovarao trubač Stipe privodili su veče kraju.

Poslednja pesma koju smo mogli čuti bila je „Nije sve tako sivo“, fenomenalna završnica. Bend se zahvalio publici na odličnoj atmosferi i najavio drugi koncert za subotu 03. decembar na istom mestu.

Ekipa sajta RockSvirke, Andrea i moja malenkost, daje odličnu ocenu za kompletan nastup, goste benda i organizatora koncerta.

(Visited 71 times, 1 visits today)