Hladno pivo razvalilo Šabac


Hladno PivoZagrebačko Hladno pivo još jednom je pokazalo da je među najvećim rokenrol atrakcijama na prostoru bivše Jugoslavije u sredu uveče spektakularno dobrim nastupom pred više hiljada posetilaca u krcatom prostoru Šabačke tvrđave.

Besplatna svirka Piva u okviru „Šabačkog letnjeg festivala“, kojem je te večeri prethodio nastup bosansko-hercegovačkog benda Dubioza kolektiv, privukla je toliko ljudi da je uz nekoliko hiljada najsretnijih koji su uspeli da se uvuku i stisnu između zidina tvrđave, skoro isto toliko ostalo napolju! Pevač Mile Kekin je posebno pozdravio ljude koji su do šapca potegli sa strane, a bilo ih je iz Beograda, Novog Sada, Rume, Mitrovice…

Pre Šapca Mile je primetio da bendu leže svirke u starim tvrđavama, kao na „Egzitu“ i nedavno u Nišu, što se i potvrdilo odličnim zvukom i (standarno) nabrijanim, dvočasovnim nastupom Hladnog piva. Otprašeni su najveći hitovi poput „Šamara“, „Pjevajte nešto ljubavno“, „Bačkizagre“, „Teško je ful biti kul“, „Konobar“, „Zimmer frei“…Posebno na zahtev fanova Hladno pivo je odasviralo i „Sarmu“.

„Reakcija publike se može opisati jedino kao masovna histerija a la prvi dolazak Beatlesa u Ameriku sredinom 60-ih. Svi tekstovi se zborno pjevaju…koncert ću prije svega pamtiti po atmosferi koja je doista prijetila da sravni sa zemljom i ono malo zidina tvrđave što se još drži na životu. HP su u Srbiji velik bend i to su nastupom na ŠLF-u dokazali“, piše Hadžo, novinar hrvatskog muzičkog portala www.mikrofonija.com.

(Visited 69 times, 1 visits today)