Himna prkosa


Na britanskoj listi božićnih singlova Christmas No. 1 Singles, pesma Killing in the Name, Rage Against the Machinea, je zauzela čelnu poziciju, našavši se tako ispred hita The Climb, koji izvodi pobednik X Factora, Joe McElderry.

“Ovo je velika pobeda fanova, ali i prave muzike i mi zahvaljujemo svakom pojedinačnom fanu i borcu za slobodu koji je pomogao da naša himna prkosa i pobede postane anarhističko božićno čudo 2009. godine”, izjavio je za Music-News Tom Morello iz Rage Against the Machine.

Singl Killing In the Name, prvi put izdat 1992. godine, prodat je u 500.000 primeraka tokom protekle nedelje, što je 50.000 više u odnosu na McElderryjevu baladu The Climb.

Zvezda X Factora je za BBC Radio 1 izjavio da je razočaran, ali da ne može da se žali, ako je to najgore što može da mu se desi.

Rage Against the Machine će održati besplatan koncert u Velikoj Britaniji u slavu ove pobede.

“Pored brojnih lekcija kojima nas uči ovaj istorijski prevrat, glavna je ova – običan narod, ako se solidariše, može promeniti BILO ŠTA, pa bila to lista pop singlova ili ceo svet”, zaključuje Morello.

Pobeda singla Killing In the Name je rezultat kampanje koju su na facebooku pokrenuli britanski fanovi Rage Against the Machinea, putem koje su poslali poziv da se pomogne u borbi protiv zvezde X Factora.

Kampanji se pridružio i Paul McCartney, a podržali su je i članovi benda Rage Against the Machine, obećavši da će sav novac koji dobiju od kupovine singla dati u dobrotvorne svrhe.

Producent rijaliti serijala X Factor, Simon Cowell, javno negodovao zbog kampanje, tvrdeći da nikada nije ni čuo pesmu Killing In the Name.

Prethodne četiri godine hitovi pobednika X Factora bili su prvi na listi UK Christmas No 1 Singles.

{youtube}fkuOAY-S6OY{/youtube}

Izvor:

Popboks.com

(Visited 104 times, 1 visits today)