Hexvessel – „Cosmic Truth“ (singl)


Hexvessel @ Elektropionir, Beograd (foto: Nemanja Djordjevic)Svaka kopozicija koja počinje laganim klavirskim razlaganjem akorda, redovno obećava, pre svega ozbiljnost i uživanje u muzici.Pesma „Cosmic Truth“ počinje klavirskim uvodom iz kojeg uplovljava u glavnu temu i razradu, ne remeteći tempo, karakter i glavni osećaj pesme. Ova pesma je deo albuma When We Are Death, a oboje potpisuje finska grupa Hexvessel. Kako sam naslov govori, ovo je zaista jedno kosmičko putovanje koje dopire do najdubljih pora osećajnosti, istine i lepote.

„Nadamo se da će vam ova pesma i spot podariti prirodnu svetlost, život i toplinu u ove zimske dane…“, rekao je pevač i gitarista Mat Meknerni (Mat McNerney). Sporo i molski sa klavirom i gitarom koji dopunjuju jedno drugo i mističnim vokalom, koji, neočekivano, ali u pozitivnom smislu utiče na izuzetnu melodičnost refrena, koji ostavlja najjači utisak u pesmi.

Mora se primetiti da ovaj odličan proizvod muzike podseća na radove grupe Pink Floyd, po tempu i pomenutom klavirskom detalju.

Za pesmu je snimljen spot koji takođe podržava temu, svojevrsnim kolažom i putovanjem kroz prirodne lepote, od mora do vrhova planina.

Hexvessel je prolećnoj turneju po Evropi, a publika u Srbiji je imala priliku da ih čuje na fenomenalnom nastupu u klubu Elektropionir u Beogradu. Družićemo se sa njima sigurno u budućnosti.

  • Foto: Nemanja Đorđević

(Visited 343 times, 1 visits today)