Helm menjaju sliku domaće rok scene


HelmJedni od finalista Belgrade Demo Fest Live, sastav Helm iz Priboja, snimili su svoj album prvenac na kome će se naći deset autorskih numera.

„Za koji dan krećemo sa miksom i nadamo se da će za mesec dana sve biti spremno za prebacivanje na nosače zvuka. Pesme već sada mogu biti proglašene nacionalnim blagom Balkana i drastično će promeniti sliku rock and roll-a na ovim prostorima“, u svom stilu oglasili su se Helmovci koji su prvi album snimili u beogradskom studiju Underground.

Helm predvodi iskusni muzičar Goran Takić Tola (vokal, gitara) koga u stopu prate bubnjar Mladen Bjelić i Stefan Nikolić basista. Ovaj trio se nakon uspešnih kvalifikacionih svirki i polufinala plasirao u top 10 bendova Belgrade Demo Fest Live, a samim nastupom u finalu pored publike osvojili su i simpatije dobrog dela dvadesetočlanog žirija u kome su bila respektabilna imena iz sveta muzike. Posle nastupa u finalu pomenutog festivala, koji je za njih predstavljao odskočnu dasku u svakom pogledu prema njihovom priznanju, nastupili su u finalu 47. Gitarijade u Zaječaru, a potom održali veliki broj koncerata širom Srbije, da bi se polovinom decembra fokusirali na studijski rad, koji je upravo završen.

Na pitanje u kom formatu će objaviti album, potpuno svestan situacije u domaćoj diskografiji, frontmen Goran Takić Tola rekao je: „Izdavači od danas mogu pismeno da se obrate sa molbom da objavimo materijal za njihovu kuću. U molbi je potrebno da precizno navedu cifru koja se nudi. Fanovi će album moći da kupe u dve preostale muzičke prodavnice.“

(Visited 63 times, 1 visits today)