Heaven Rain obradio „Vejte snegovi“


Heaven Rain - Vejte snegoviBanjalučki metal sastav Heaven Rain objavio je novi singl, obradu velikog ex-YU hita osamdesetih, pesmu „Vejte snegovi“ grupe Zana.

Ideja za obradu ove pesme kako kažu članovi benda došla je sasvim spontano. „Iako je Heaven Rain na prvom mestu autorski bend, uvek smo voleli odabrati neku netipičnu pesmu za metal žanr, i prilagoditi je našem zvuku. Svi u bendu slušamo različitu muziku, i nije baš jednostavno izabrati pesmu koja se svima sviđa, ali kad je reč o „Vejte snegovi“, tu nije bilo dvojbe. Smatramo da se radi o jednoj od najlepših pesama sa prostora bivše Jugoslavije. Naš rad pretežno je usmeren na strano tržište, ali hteli smo da obradimo pesmu sa naših prostora koja po kvalitetu nimalo ne zaostaje za velikim stranim hitovima iz zlatne ere osamdesetih. Verujemo da smo uradili dobar posao“, izjavili su.

Pesma je snimljena u studiju Chainroom u Senti, a producent je bio Marijan Mijić.

Heaven Rain iza sebe ima jedan album, „Far and Forever“, koji je 2008. godine objavljen za holandsku izdavačku kuću Moonwolf Records, i mini izdanje „Evolution“ iz 2010. godine. Drugi album pod imenom „Second Sun“ je snimljen, a početkom 2012. godine će biti objavljen.

Obrada pesme „Vejte snegovi“ takođe će se kao bonus pesma naći na novom albumu.

{youtube}UL8ssiHVnW8{/youtube}

(Visited 72 times, 1 visits today)