Gvin Ešton – novi zvuk slavne prošlosti


Gwyn AshtonMuzičar rođen u Velsu, većinu života proveo u Australiji, gde je izgradio karijeru, a potom i u Evropi gde je binu delio sa značajnim imenima muzičkog bluz-rok sveta. U pitanju je Gvin Ešton (Gwyn Ashton).

Poslednji studijski album je izdao 2012. godine pod nazivom Radiogram, na kome su gostovali mnogi muzičari vredni pomena, a najupečatljivije ime je svakako Don Ajri (Don Airey), klavijaturista, pijanista i orguljaš u grupi Deep Purple.

S obzirom da je danas drugačije i modernije vreme i da je album snimljen, upravo u tom vremenu, zvuk sa istog nas vraća 40 godina unazad i obiluje izvornim elementima bluz roka i hard roka. Tako i u pesmi „For Your Love“ u kojoj se jedan logičan i prepoznatljiv rif provlači kroz celu pesmu, a podržava ga glas i neizbežan zvuk Hammond orgulja, za kojima sedi pomenuti Don Ajri.

Zvuk svakog instrumenta je izvorni, bez ulepšavanja i uobličavanja efektima, a interesantan detalj su i dve solo deonice svirane različitim tehnikama. Prva je standardna, a druga je svirana slajderom, karakterističnim za bluz. Uz osvrt na današnje vreme, gde se muzika često pogrešno tumači, prava je vrednost imati ovakvo ime i ovakvog muzičara, koji po mnogima nastavlja tamo gde je Rori Galager (Rory Gallagher) stao.

Neki od vas su nadam se bili u prilici da ga čuju u Beogradu ili Novom Sadu gde je nastupio u maju mesecu.

(Visited 122 times, 1 visits today)