Gužva ispred Šinobusa


ŠinobusiU petak, 2. novembra, u kultnom novosadskom klubu Foxtrot, održala se još jedna svirka poznatog novosadskog bluz-rok benda Šinobusi.

Posećenost je kao što se i očekivalo bila velika. Iako je manjkalo prostora za razigranost koju su
„Šinobusi“ budili,  većina prisutnih je telima mahala u omiljenim ritmovima, te se novosadski majstori bluza mogu pohvaliti odličnom višečasovnom svirkom te večeri, po reakciji publike.

Pevali su se njihovi hitovi, kako stariji, tako i oni sa albuma „Vagon za provetravanje tunela“, poput „Ravnodušne pesme“, „Ja moram da te vidim što pre“, „Bluz novog dana“ i druge.

Veliko oduševljenje u publici bilo je primetno i u toku izvođenja kaver pesme grupe The Black Keys„Ten Cent Pistol“.

Takođe, publika je imala priliku da uživa u pesmama sa njihovog novog, četvrtog albuma „Nebo od skaja“ na čijem snimanju su u završnoj fazi (postprodukciji i miksanju u „Studiu” u Futogu) i oduševili je, tako da možemo sa sigurnošću očekivati njegov veliki uspeh.

Umesto legendarnog Željka Đurđevca Žikse usnu harmoniku je svirao novi član Šinobusa, Stefan Stefanović – Gile, kojeg je publika odlično prihvatila.

Objavljivanje novog albuma „Šinobua“ je planirano za prvu polovinu 2013. godine čime će bend obeležiti desetogodišnjicu rada. Na njemu, Nenad Patković, pored gitara, svira i hamond, čime i nove pesme dobijaju jedan drugačiji prizvuk, a samim tim i album čine bogatijim.

Svirka Šinobusa, bila je upotpunjena sa tri gosta. Prva je na binu izašla, aplauzima ispraćena, Dragana Keler i sa dve pesme koje je otpevala sve nas oduševila. Naša Eta, čulo se iz publike, dok je izvodila “I’d Rather Go Blind”. Nakon nje, petočlanoj ekipi su se pridružili i poznati gitarista benda Mojo Hand iz Slovenije, Slaven Kalebić, kao drugi gost i Peđa Pejić, poznati i priznati gitarista iz Novog Sada kao treći, koji nas takođe nisu ostavili ravnodušnim. Aplauzi koji su se mogli čuti tokom cele večeri, bili su rezultat velike količine pozitivne energije koja je bila prisutna.

Bili su to za nas nezaboravni trenuci a odličnim muzičarima motivacija za dalji rad.

(Visited 61 times, 1 visits today)