Guano Ejps 10. aprila u Areni


Guano ApesKako „24 sata“ saznaju čuveni nemački bend Guano Ejps nastupiće 10. aprila u Beogradskoj areni…

Sandra Nasić i ekipa se ponovo okupila pre dve godine, a na proleće će predstaviti novi album, a prvi singl „Oh, what a night“ imao je premijeru juče na radio-stanicama u Nemačkoj.

BORD – Guano Ejps, najpoznatiji po hit numerama “Lord of the Boards” i “Open your eyes”, oformljen je 1994. u Nemačkoj. Prvu postavu su činili gitarista Hening Rumenap, basista Stefan Ude i bubnjar Denis Pošvata, a tek kasnije ima se pridružila pevačica Sandra Nasić, koja će im brzo postati zaštitni znak. Sandra je hrvatskog porekla, rođena je u Gotingenu, a poseduje državljanstva i Hrvatske i Nemačke. Njen otac se nakon razvoda vratio u Hrvatsku, dok je ona sa majkom i sestrom ostala u Nemačkoj.

Samo dve godine nakon osnivanja osvajaju takmičenje lokalnih bendova sa pesmom „Open your eyes“ koja će postati njihov najveći i najprodavaniji singl. Ubrzo objavljuju prvi album „Proud like a God“, sa kojeg su se izdvojili hitovi „Rain“, „Maria“ i „Lords of the Boards” koja je postala svojevrsna himna snoubordera širom sveta. Bend 2000. godine predstavlja drugi studijski album „Don’t give me names“ na kojem su odlično obradili „Big in Japan“ i „No speech“, a album je dostigao zlatni tiraž.

„Walking the thin line“ je njihov poslednji studijski album koji se u prodaji pojavio 2003. godine, a dve godine nakon toga bend se razilazi posle izlaska albuma sa najvećim hitovima i kratke turneje. Dok je bend bio razdvojen objavljena je kompilacija sa demo pesmama koje su snimljene još na početku njihove karijere, ali do tada nisu puštane u javnost.

Tokom pauze, svako se fokusirao na svoju karijeru. Bubnjar Denis je osnovao bend „Tamoto“ u kojem je bio vokal i glavni gitarista, a u snimanju albuma mu je pomogao basista Stefan. Gitarista Rumenap je odlučio da se posveti radu u studiju, dok je Sandra takođe nastavila karijeru, ali kao solo pevačica. Snimila je jedan album („Signal“) koji je imao dosta drugačiji zvuk od onog na koji je navikla publika dok je bilu u Guano Ejps.

Pre dve godine, Guano Ejps se opet okupio kako bi nastupio na festivalu „Nova Rock“ u Austriji i od tada su nastupali na brojnim festivalima u Evropi. Sredinom prošle godine počeli su da rade na novom albumu koji bi uskoro trebalo da se nađe u prodaji.

Za sada još nema informacija o ceni karata, a prema našim saznanjima koncert organizuje agencija „Avalon“ koja dovodi i Fejtles, Hurts, Vajtsnejk, Džudas prist i Ejmi Vajnhaus u Beograd.

(Visited 65 times, 1 visits today)