Gruvanje uživo u Studiju M: Kler, Bulevar vodenih mozaika, The Petting Blues Band i Cotton Pickers


Gruvanje Live @ Studio MStudio M, bio je i ostao jedinstven na ovim prostorima. Na njegovoj koncertnoj bini, tokom sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka, nastupala su neka od najvećih svetskih muzičkih imena, ali i gotovo svi najvažniji izvođači sa ovih prostora. Danas je to prostor koji privlači pažnju velikog broja iskusnih muzičara, ali i okuplja sve više mladih autora.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Proteklog vikenda, pod svetlima bine, zasijali su, snimajući za serijal “Gruvanje uživo u Studiju M”, sledeći bendovi:

  • Kler (Novi Sad), Bulevar vodenih mozaika (Beograd)
  • The Petting blues bend (Novi Sad) i Cotton Pickers (Mladenovac)

Gruvanje Live @ Studio M - Kler

Prvo veče, otvorio je stari dobri klasični rock n’ roll grupe Kler uz širok osmeh prepoznatljivog jugoslovenskog vokala Branislava Baturana i tekstove sa njihovog albuma “Ti si iz ovog grada”. Prelamale su se boje kroz karakteristične deonice Dejana Kojića, Predraga Zukića i nestajale pod palicama Nikole Lončara.
Bili su oduševljeni ljudi iz ovog, njihovog grada.
Oni koji umeju da se prepoznaju, bili su prisutni.

Gruvanje Live @ Studio M - Bulevar Vodenih Mozaika

Nakon grupe Kler, uplovili smo u Bulevar vodenih mozaika, daleko, izvan prostora. Zvuk prošlog vremena, kako kroz pesme sa EP “Ruke pune leda”, tako i kroz ostale pesme, oslikavao je kroz sebi osoben muzički izraz, iskustvene slike svakog od nas u vremenu. Članovi benda: Koča, Dule, Bogda i Borko, ostavili su nas oduševljene, sa novim pitanjima. Kvalitet i posebnost njihovog impresivnog stvaralačkog rada, koji poput nadolazećeg talasa zapljuskuju, zaista su osvešćenje koje nam je potrebno.

Drugo veče bilo je rezervisano da okupi poštovaoce blues-a.

Gruvanje Live @ Studio M - The Petting Blues Band

Prvi su nastuplii The Petting Blues Band, uveliko poznati pred novosadskom publikom. Publika koja nije imala prilike do sada, uživala je i u autorskim pesmama ovih iskusnih, a mladih bluzera, Dejana Zeca i Nikole Vučetića dok se vioirila crvena marama na vratu mladog Milovana Đuđića, poznatijeg kao Jimi, u ritmu njegove prepoznatljive gitarske tehnike. Zavidni vokalni raspon i sigurnost Aljoše Molnara za mikrofonom, su upravo one visine do kojih ovaj bend može da dosegne.

Gruvanje Live @ Studio M - Cotton Pickers

Nakon novosadskih i beogradskih zvezda, u punom sjaju, izašao je na binu ponos Mladenovačke bluz scene, bend Cotton Pickers. Samo tri člana benda, braća Jovan i Ivan Stepić i Uroš Ugrinović, već prvim taktovima pokazali su svoju muzičku zrelost i veliki potencijal da budu i ponos naših prostora u svetu, prvenstveno s albumom “SlaughterHouse Blues”.

Energičnost i ekspresivnost koja je zračila tokom celog nastupa, posebno za vreme solaža Jovana Stepića, nesebično je ispraćena aplauzima i ovacijama od stane publike.

Protekli vikend, bio je pravi užitak za muzičke sladokusce, a nadamo se i početak novog toka koji će ići u pravom smeru.

Očekujemo vas u još većem broju!

(Visited 199 times, 1 visits today)