Gruvanje uživo! Dva dana i četiri benda u Studiju M


Concrete SunStudio M je koncertni prostor Radija Novi Sad, javnog servisa Pokrajine Vojvodine. Ovaj, jedan od najznačajnijih koncertnih i performativnih prostora u Novom Sadu, nalazi se u samom centru grada. Prostor sa odličnom akustikom, mesto gde su odražavani unplugged i ostali koncerti na kojima su nastupali mnogi koji su obeležili rock scenu u Srbiji tokom ove nedelje biće u znaku Gruvanja uživo.

U sredu 23. 11. gosti ekipe emisije Gruvanja će biti šumadijski Ramonsi – Čovek bez sluha, bend iz Kragujevca koji je nedavno imao koncertnu promociju novog albuma „Događaj dana“. Inače, počeli su sa radom krajem 1994. godine u drugačijem sastavu od današnjeg i iza sebe imaju bogatu biografiju. Drugi bend koji će svirati te večeri je Nežni Dalibor, osnovan davne 1995. godine u Vranju. Od 2005. godine rade u Beogradu i do sada su objavili dva albuma.

{youtube}FG9NSWk_wzA{/youtube}

{youtube}EKcAezgECPM{/youtube}

Sledećeg dana, u četvrtak 24. 11. gosti će biti lokalni novosadski bendovi Concrete Sun i Tona. Što se tiče Concrete Sun njihova muzika je kombinacija southern rocka, bluesa, sludge i grungea .Nastali su 2007. godine, a nedavno su izbacili debi izdanje „Sky is high“ i spot za pesmu „Last man under the sun“. Drugi izvođač te večeri, bend Tona nastao je leta 2005. godine. Kombinujući rock, punk i metal zvuke 2008. godine izbacili su debi album „1000“ koji je izdao SKC NS.

{youtube}7Tnxj99Lg3A{/youtube}

{youtube}gb6ht6V2gxU{/youtube}

Obe večeri ulaz je slobodan i početak je zakazan za 21h.

(Visited 48 times, 1 visits today)