Grupa Repetitor večeras otvara Liburnia Film Festival


RepetitorNjihovu muziku upoređuju sa ranom Nirvanom, sa bendovima kao što su Mudhoney, Šarlo Akrobata, Fugazi, Sonic Youth, Pixies

Njih ipak već neko vreme krste titulom predvodnika alternativne srpske scene, a definitivno su miljenici i širih prostora. Između pulskog Art & Musica i šibenskog Regius festivala, slušamo ih i u Ičićima na Liburnia Film Festivalu, festivalu hrvatskog dokumentarnog filma, večeras, 28. avgusta oko 23.30, za otvaranje festivala.

Repetitori su Milena Milutinović na bubnjevima, Ana-Marija Cupin na basu i vokalu, i Boris Vlastelica na gitari i vokalu. Bili su po godinama prava deca kad su, 2008. godine, izdali prvi album Sve što vidim je prvi put, koji je odmah završio na vrhu muzičkih lista. Producirao ga je Boris Mladenović (Jarboli, Neočekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rešava stvar, Veliki prezir, Dvojac bez kormilara), potencijal je dakle odmah prepoznat. Sve što se potom dešavalo bilo je munjevito kako Repetitorima i dolikuje, te je trio u samo nekoliko godina svojom energijom savladao scenu, prvo rodnog Beograda, potom Srbije, a sada i šire.

Njihov je drugi album Dobrodošli na okean (Moonlee Records, 2012.) požnjeo i veći uspeh od prvoga, a na oba im je albuma uspelo sa lakoćom iznijeti sonično, visok nivo energije, neorganizovanost usprkos repeticiji, te iskrene i lakonične stihove. Naravno, u tom njihovom specifičnom miksu garage roka, post-panka i sveg onog nečeg što se nalazi između.

Šta je tačno između, proverite i sami u Ičićima, večeras, uz naznaku da se u slučaju kiše koncert pomera za četvrtak 29. avgust, na isto mesto.

Ulaz je besplatan!

(Visited 115 times, 1 visits today)