Grupa Epilog predstavila novi singl/spot „Reci ako znaš“


EpilogKragujevački bend Epilog predstavio je drugi singl i spot za pesmu “Reci ako znaš” koji najavljuje debi album čije snimanje je u toku i njegov izlazak se očekuje krajem maja 2014. godine.

Grupa Epilog nastala je septembra 2011. godine po ideji Bože Fridmana i Ralleta Petrovića, članova grupe Darkshines iz Kragujevca.

Prvobitna ideja je bila da se okupi bend koji bi koncertom obeležio godišnjicu izlaska albuma Krv i Led od grupe Osvajači.

Zamišljen kao jednokratan projekat “TRIBUTE OSVAJAČI” bez neke autorske pretenzije, pozivaju Dragana Uroševića Uroša, gitaristu i osnivača grupe Osvajači i pevača Predraga Pavlovića (EKG) da im se pridruže u ideji što oni rado prihvataju. Tako počinju i prve probe u studiju Doma omladine, gde se polako radi na repertoaru i pripremi tog koncerta.

Na zadovoljstvo benda koncert je jako brzo rasprodat i fanovi grupe Osvajači su imali priliku i zadovoljstvo da se uvere u kvalitet izvođenja pesama sa prva tri albuma, čiji je autor bio Dragan Uroševic (Krv i led (1991), Sam (1995) i Vrelina (2000)). Ubrzo nakon toga su usledili pozivi da bend nastupa u regionu. Kreću svirke po klubovima i u repertoar se polako ubacuju pesme stranih i domaćih bendova koji su imali sličan zvuk. S obzirom da su svi članovi benda iskusni muzičari iza kojih stoji dugogodišnji autorski rad odlučuju da rade na ideji i realizaciji autorskih pesama.

Nakon singla “Ti nisi ti”, sada je predstavljen i drugi singl promotivnim spotom snimljenom tokom letnje turneje 2013. godine kojim se najavljuje prvi album čije je snimanje u toku i čiji izlazak se očekuje krajem maja.

(Visited 321 times, 1 visits today)