Greaseballs – Headlineri drugog dana Retro Music Festivala u Novom Vinodolskom


greaseballs“Sredinom 80-tih u Zagrebu se snažno osjetio nastanak novog subkulturnog pravca – rockabilliya. Sve više teenegera je počelo slušati tu vrstu muzike, tako su se oblačili i svi su izlazili u OKC, u početku na rockabilly partije ponedeljkom u Đuru, Zdenac i naravno u legendarni Kulušić petkom na BLUE MOON. Jedan od tih klinaca bio je i Davor Viduka – gitarista koji 1986 osniva bend GREASEBALLS….” naveli su u svojoj biografiji.

To je uvod u biografiju legendarnog zagrebačkog rockabilly benda – Greaseballs, koji će nastupiti kao headlineri drugog dana Retro Music Festivala u Novom Vinodolskom koji se održava prvi put ove godine od 29. juna do 1. jula u sklopu projekta Novi Music City 2012.
Greaseballs, nakon poprilične pauze, ponovo su počeli aktivno nastupati i prema onome što su fanovi mogli videti i čuti na dosadašnjim svirkama bolji su nego ikad, što je dovoljan razlog da ih dođete poslušati na Retro Music Festivalu.
Organizator festivala objavio je i ostatak lineupa:
petak 29.06.
MOJO STUFF (HR)
BAD BONES (HR)
UROŠ PERIČ PERRY (SLO)
subota 30.06.
CAT PAWS (HR)
D ELVIS (HR)
GREASEBALLS (HR)
nedjelja 01.07.
MISSISSIPPI QUEEN (HR)
THE BLASTERS (USA)
+ DJ program + modne revije
Ulaznice možete pronaći na prodajnim mjestima Eventima ili on-line na http://www.eventim.hr/ po ceni od 120 kuna do 31. maja. Od 1. juna cena ulaznice iznosi 150 kuna.
Dnevne ulaznice biće dostupne na ulazu po ceni od po 50 kuna za prva dva dana festivala, i 80 kuna za zadnji dan kada nastupaju američke legende – The Blasters.

(Visited 28 times, 1 visits today)