Grate i Golub: Lako je sada četovati o revoluciji


Grate - RevolucijaNovosadski bend Grate objavio je novi spot za pesmu „Revolucija“ u kojoj se kao gost pojavljuje frontmen grupe Goblini, Branko Golubović – Golub.

To je ujedno i treći singl/spot koji najavljuje drugi album benda Grate čiji se izlazak očekuje sledeće godine.

Grate i Golub „Revolucijom” pozivaju na osvešćenje. Kroz tekst pesme čuje se glas jedne ne tako davne generacije, upućen ovim novim, ali i starim koje su zaćutale i pokorile se sistemu. Pomalo agresivan i snažan tekst sa teškim zvukom, ali i teškom temom vešto oslikava neka prošla vremena, kritikuje sadašnjost i podstiče borbu za svetliju budućnost.

„Želimo da naše pesme i poruke koje one nose dopru do ljudi, a kako će, na koji način i da li će ih uopšte dodirnuti i uticati na njihove živote, to ćemo da vidimo. ‘Revolucija’ je zajednički stav prijateljskih Goblina, Goluba i svih nas. Verujem zapravo da još uvek postoji određen broj ljudi koji voli jasnu, konkretnu muziku, ne premazanu raznim bojama i produkcijskim trikovima, koja nosi direktnu poruku u sebi“, kaže gitarista benda Dragan Alimpijević – Pik.

Posle nedavnog nastupa sa bendom Block Out u klubu Gun kao i sinoćnjem sa bendom Hype na BIGZ sceni, Grate čeka nastup na rođendanskom koncertu benda Zbogom Brus Li, 23. novembra u novosadskom SKC „Fabrika“.

(Visited 75 times, 1 visits today)