Grant Hart u martu u Beogradu


Grant HartGrant Hart, poznati muzičar, jedan od pionira nezavisne rok scene u Americi, održaće koncert 19. marta u beogradskom klubu “Gan”.

Ovaj nekadašnji član kultnog benda “Husker Du”, a kasnije i lider sastava “Nova Mob”, koji je nastavio solo karijeru ne mareći preterano za komercijalni uspeh, jedan od miljenika domaće publike.

Prvi put je posetio Beograd 1990. sa sastavom “Nova Mob” u klubu “Akademija”, da bi zatim pet godina kasnije održao dva rasprodata koncerta u Klubu studenata tehnike, postavši tako prvi američki muzičar koji je svirao u Beogradu posle ukidanja sankcija tadašnjoj nam državi i tako stekao poseban odnos sa domaćom publikom.

Treći dolazak u Beograd odigrao se prošle godine u klubu “Living rum” povodom objavljivanja solo albuma “Hot Wax” na kome su mu pomagali članovi kanadskih bendova “Godspeed You Black Emperor” i “A Silver Mt. Zion”.

Prošle godine je objavio kompilacijski album “Oeuvrevue” pa će ovo biti prilika za još jedno druženje sa muzičarem uz pesme ”Green Eyes”, “The Girl Who Lives On Heaven Hill”, “Sorry Somehow”, “2541”, “She Floated Away”, “Diane”, “My Regrets”…

{youtube}d14FwdQg0Jc{/youtube}

(Visited 63 times, 1 visits today)