Grandpa Candys (Čikine bombone) @ CK13, Novi Sad


Grandpa Candys - Čikine bomboneGrandpa Candys (Čikine bombone)
Subota 14. Maj 2011.
CK13, Novi Sad
Početak u 22h

Čikine bombone su Psychobilly trio koji je nastao u Beogradu u proleće 1998. godine. Originalni naziv grupe Grendpa Kendis (Grandpa Candys) koji bend još uvek koristi u nastupima na međunarodnoj sceni potiče od imena protagoniste istoimenog njujorškog andergraund stripa iz pedesetih godina prošlog veka Džimija Kendisa (Jimmy Candys). Pošto se lična imena ne prevode, a deka Kendis nije poznat široj publici, bend je za srpsko tržište uzeo ime koje je predstavljalo najbliži logički ekvivalent – Čikine bombone.

Tokom trinaest godina postojanja, Bombone su odsvirale blizu tri stotine svirki u Srbiji i inostranstvu (jubilarni tristoti koncert se očekuje uskoro), objavile četiri albuma (Flaming Dynamite-2000, Captain Crash-2002, 666.000 Miles on the Wrong way-2006. i Grandpa Candys Early Sides-2009.), pojavile se na većem broju domaćih i stranih kompilacija i ostale jedna od retkih stabilnih pojava na srpskoj sajkobili/rokabili sceni. Novi album bombona je snimljen krajem prošle godine u studiju Komandanta Adama i biće objavljen čim bude izmiksovan.

Bombone objašnjenje svoje dugovečnosti vide pre svega u podršci beogradskih i novosadskih prijatelja i fanova koji zajedno čine Grendpa Kendis kru (Grandpa Candys crew), ekipu koja je u vidu proširene porodice učestvovala sa bendom u svim događajima koji su se smenjivali kroz dobra i loša vremena…

Podrobnije podatke i materijal Bombona je lako pronaći preko glavnih internet pretraživača.

Čikine bombone su:

  • Jovandeka – gitara i glas
  • Andreja – bas
  • Mrki – bubanj
(Visited 100 times, 1 visits today)