Gov’t Mule (Warren Haynes) u Sloveniji


Gov't MuleOvogodišnji dobitnik Grammy-ja za životno delo, Warren Haynes, ujedno nominova i za najbolji blues album i koji se smatra jednim od najboljih blues rock gitarista na svetu (član legendarnih The Allman Brothers Band), sa svojom grupom Gov’t Mule, nastupiće po prvi put u ovom delu jugoistočne Evrope, u Sloveniji na turističko-zabavnom festivalu Pivo in Cvetje u Laškom, u četrvrtak 12. jula.

Koncert benda Gov’t Mule u Laškom će, zbog povoljnog mesta održavanja festivala, kao i činjenice da će ovo biti jedini besplatan nastup ovog benda u Evropi, nesumnjivo biti zanimljiv za sve ljubitelje američkog blues rock-a u regiji, ali i za ljubitelje dobre muzike uopšteno. Gov’t Mule su posljednji put gostovali u Evropi pre dve godine, ali dosad nisu održali nijedan koncert u jugoistočnom delu Evrope.

Osnivač benda Gov’t Mule Warren Haynes ove godine je sa albumom „Man in Motion“ bio nominovan za Grammy za najbolji blues album i to kao član benda The Allman Brohters Band. Sa njima nastupa poslednje 23 godine, a dobio je i prestižnu nagradu Grammy za životno delo.

Warren Haynes jedan je od muzičara sa najviše nastupa godišnje jer održi i preko 200 koncerata – bilo sa bendovima The Allman Brothers Band ili Gov’t Mule, bilo sa svojom pratećim bendom ili kao gostujući gitarista drugih bendova. Warren Haynes i Derek Trucks smatraju se jednim od najboljih gitarskih parova u istoriji muzike i u bendu The Allman Brothers Band dostojno nastavljaju tradiciju prvog gitarskog para, legendarnih Duana Allman-a i Dickeya Betts-a.

Gov’t Mule u svojoj gotovo 20-godišnjoj karijeri izdao 16 autorskih albuma i DVD-a, kako studijskih tako i uživo, a poznati su i po svom neverovatnom koncertnom repertoaru, koji uključuje više od 400 pesama, među kojima su i njihove izvedbe brojnih svetskih poznatih rock i blues klasika, koje često obrađuju po želji svojih fanova. Warren Haynes je takođe odličan vokal i autor mnogih hitova među kojima se izdvajaju „Soulshine“ i „Beautifully Broken“.

Postavu benda čine: Warren Haynes – gitara, vokal, Matt Abts – bubnjevi, Jorgen Carlsson – bas gitara i Danny Louis – multi instumentalista.

(Visited 83 times, 1 visits today)