Gorilla Biscuits 28.10. u Fabrici


Jedni od pionira youth crew zvuka, bend koji je dominirao scenom krajem 80ih, konačno dolazi u Srbiju. Gotovo tri decenije od izlaska kultnog albuma Start Today, Gorilla Biscuits stiže u novosadsku SKCNS Fabriku.

Oformljeni 1987.  bend je za kratko vreme osvojio simpatije redovne ekipe na nedeljnim matinama u legendarnom njujorškom klubu CBGB. Nakon manje od godinu dana postojanja “Revelation Records” im objavljuje singl koji su pratili brojni koncerti po celom američkom kontinentu.

Godine 1989. objavljuju jedini dugosvirajući album za koji mnogi tvrde da je jedan od najboljih albuma tzv. youth crew talasa koji je vladao hardkor scenom sredinom i krajem 80ih.

Nakon albuma bend je puno vremena proveo svirajući kako na domaćem terenu, tako i u Evropi koju su prošpartali dva puta.

 

Ovaj njujorški sastav trebalo je da svira u beogradskom Domu omladine 3. aprila davne 1991. godine. U pretprodaji je tada otišlo preko 600 ulzanica ali se koncert jednostavno nije dogodio. Kako se stanje u zemlji u to vreme uveliko zaoštravalo bendu je sugerisano da ne zalazi u ove krajeve. Umesto da dođe u Beograd, bend je produžio u Italiju, kod rodbine pojedinih članova.

 

Prvi kontigent ulaznica po pretprodajnoj ceni od 1.500 dinara nalazi se u prodavnici Mungos kao i na prodajnim mestima Gigstixa. Od četvrtka 16.avgusta, cena ulaznica će biti 1.800 dinara a na dan koncerta, na vratima Fabrike 2.300.

Potvrđena su i imena bendova koji će nastupiti sa Gorilom. To su beogradski Bronze i Proslov iz Županje.

 

(Visited 48 times, 1 visits today)