Goribor – kolektivni trans


Goribor @ Pivnica kod Crnog Bika, Novi SadKolektivni trans najsažetije rečeno. Da vidimo, ostala mi je karta viška na nečiju žalost, izgazili su me, izgurali, ispolivali pivom. Pojela sam pola kilograma kose devojaka oko sebe, cigaretu nisam ljudski mogla da zapalim. Zašto? Zato što sam bila u najvećoj gužvi u poslednje vreme. Masa koja je po svaku cenu htela da bude što bliža nazovi bini, deo te mase sam i ja. Početak je bio zakazan za 23h, kasnili su akademskih 15 minuta što je za svako poštovanje. Niko više i ne očekuje da svirka počne u naznačeno vreme.

Mesto: Pivnica kod Crnog Bika
Datum: 09. 12. 2011.

Goribor @ Pivnica kod Crnog Bika, Novi SadInstrumentalni uvod u tročasovnu svirku. Publika koja ne da muzičarima da napuste scenu. Vraćanje na bis nekoliko puta i obećanje St-a: „Još ovu i kraj“, a onda pogazi obećanje i otpeva još jednu na radost svih. Odavno nisam bila u prilici da se osećam tako opušteno, da budem deo tako bliske atmosfere, svi smo naši, samo jaši – polivaju te pivom, a tebi ne smeta. Početnu tačku stajanja imala sam celih pola minuta, a onda sam migrirala kako su se i drugi pomerali. Pisala sam već o svom shvatanju St-ove poezije, mnogi oko mene sinoć dokazali su da ima nas još koji ne grebemo površinu već kopamo duboko u smisao tih stihova.

Ne sećam se prve pesme, znam da je bio neki instrumentalni uvod, razmišljala sam o tome kako ću izdržati u ovoj gužvi i dimu, nisam ni osetila kako je vreme brzo prošlo. Znam poslednju, bila je „Ljubavi moja“. Po dva puta otpevane pesme „Ljubavi moja“, „Sjajne niti“, „Voli me“, „Niko nije kriv“, možda i još neka, ali oprostite mi, bila sam u transu, to je trenutni doživljaj koji teško može na papir da se prenese.

Čista desetka! Potrudiću se da napravim reprizu svog subjektivnog doživaljaja u klubu Gun 24. decembra u Beogradu. Prostori su različiti, ali je muzika ista – zavodljiva, hipnotišuća. Sinoć mi je neko šapnuo na uvo, znam i ko, ali neću da vam kažem, kako je to najbolji bend u Srbiji. Meni su definitivno najinteresantniji od svih koje sam slušala uživo zbog svega ukupno. Spontanost, iskrenost. Tačka.

(Visited 57 times, 1 visits today)