Goribor jedan od hedlajnera festivala POEZIKA


Festival regionalne autorske muzike POEZIKAJedan od najboljih sastava u regionu, Goribor, nastupiće 6. juna u Novom Sadu, na festivalu regionalne autorske muzike POEZIKA.

Osim borskog benda, na festivalu, 6. i 7. juna u Kulturnom centru Novog Sada, nastupiće Stray Dogg Duo iz Beograda, Nevjerni Tomo iz hrvatskog Dugog Sela, te Damir Imamović iz Sarajeva. Po imenima, izuzetno jak festival, kao i prošle godine, bio je otvoren za posebne aktere koji su svoje učestvovanje izborili na konkursu. Tako će na festivalu nastupiti i Sara Renar iz Zagreba i Marigold iz Beograda.

Osim koncertnih sadržaja, festival Poezika održava i filmske projekcije i radionice. Ovog puta, Damir Imamović održaće radionicu Sevdah-lab, a premijerno u Srbiji biće emitovan film slovenačkog reditelja Dušana Moraveca„Pravi čovjek za kapitalizam“, koji govori o kontroverznom autoru iz Tuzle Damiru Avdiću. Film je pobednik ovogodišnjeg DORF festivala.

Detaljan program festivala može se pogledati ovde: http://www.poezika.com/program.html

A promotivni video ovde: https://www.youtube.com/watch?v=yG4eG57JZ8k

Prisustvo na svim koncertima i pratećim aktivnostima je – besplatno.

Festival POEZIKA održava se uz pomoć i finansijsku podršku Grada Novog Sada, Kulturnog centra Novog Sada, Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Kreativnog centra Vigvam.

RockSvirke su jedan od medijskih prijatelja festivala.

(Visited 124 times, 1 visits today)