Goribor 24. i 25. oktobra u Gun klubu


GoriborGoribor će ponovo izaći pred beogradsku publiku, i to dva puta – 24. i 25. oktobra 2013. godine.

Ulaznice za beogradski koncert mogu da se kupe po pretprodajnoj ceni od 700 dinara u kafeu Šikarica, Skadarska 22, dok će cena ulaznica na dan koncerta iznositi 1000 dinara.

U prostoru kluba Gun koji umnogome doprinosi jedinstvenoj atmosferi koju doživljava publika na nastupima Goribora, Beograđani će biti u prilici da dočekaju bend koji je svoju koncertnu pauzu okončao rasprodanim septembarskim nastupom u Zagrebu.

Bend je bio na kreativnoj koncertnoj pauzi iz koje se izrodila nova pesma. Aleksandar Stojković ST je početkom godine u studiju Kramasonik, u saradnji sa braćom Sinkauz (East Rodeo, …day of the year), Nedimom Čišićem (Vuneni) i Hrvojem Nikšićem na klavijaturama snimio pesmu „Jureći ljubav“.

Njihova muzika je mešavina trip hopa i iščašenog blusea uvaljanog u hipnotizirajući loop, a njihovi tekstovi čiji je autor ST Aleksandar Stojković nabijeni su snažnim emocijama i ličnim iskustvom života koji ga boli i grebe. Album “Evo je banja” i dalje je jedno od neizostavnih izdanja balkanske post-tranzicijske ere, ujedno i jedan od najznačajnijih kad je reč o muzičke scene ex YU prostora.

Interesantno je da je Goribor među onim bendovima koji su veliku bazu fanova stekli prvo van granica svoje zemlje – na domaćem terenu tek kasnije. Ali ko god čuje Goribor, ne ostaje ravnodušan. Samim tim se baza fanova u Srbiji stvorila odjednom i u velikom broju.

Svaki njihov nastup predstavlja jedinstveno emotivno iskustvo a nastupaju često i van granica Srbije…

Muzika Goribora je „metafizika života, stanje svesti, uma i osećajnosti“. Njihova muzika je „hrabro i beskompromisno ogoljivanje duše“. A snimili su tek dva albuma: „Goribor“ i dvostruko izdanje „Evo je banja“ (Dancing Bear, zastupnik za Srbiju Odličan hrčak).

Pre beogradskih koncerata zakazanih za 24. i 25. oktobar u Gun Clubu, Goribor će nastupiti u Splitu 27. septembra, u Nikšiću 29. septembra i 30. septembra u Podgorici.

(Visited 63 times, 1 visits today)