Gogol Bordello karavan stiže na INmusic #15


Omiljena internacionalna punk world music senzacija Gogol Bordello novo je pojačanje jubilarnog INmusic festivala #15 koje se ove godine održava od 22. do 24. juna u Zagrebu.

Predvođen harizmatičnim Eugeneom HützomGogol Bordello okuplja šaroliku skupinu muzičara i perfomera iz svih delova sveta čiji kulturni uticaji formiraju i neponovljiv zvuk Gogol Bordella. Romski i istočnoeuropski uticaji u pesmama i nastupima Gogol Bordella spajaju se sa energičnim punk i dub elementima uz pratnju violine, harmonike pa čak i saksofona.

Uz sedam studijskih albuma iza sebe, jedan EP, niz gostovanja s drugim muzičarima i u dokumentarnim i igranim filmovima – između ostalog u Everything is Illuminated Lieva Schreibera i Madonninom rediteljskom debiju Filth and Wisdom – Gogol Bordello je u dve decenije neprestanog rada utvrdio svoj status kao jedan od najatraktivnijih i najneobičnijih pojava na svetskoj muzičkoj sceni. Prepoznatljivo spontani i jedinstveni, uvek posvećeni najboljem mogućem nastupu i interakciji sa publikom, Gogol Bordello je bend koji je uvek na turneji i čije prisutstvo na pozornici nadilazi okvire uobičajenog koncerta i postaje teatralan i haotičan perfromans koji zahteva pažnju. Gogol Bordello omiljeni su gosti na pozornicama širom sveta s dobrim razlogom.

Jubilarno, petnaesto izdanje INmusica za sada ima vrlo respektabilan line-up među kojima su još i Belle and SebastianThe KillersBeckDeftones, Nick Mason’s Saucerful of SecretsThe Lumineers i Rival Sons. Sve informacije u vezi sa ulaznicama i kampom mogu se naći na zvaničnom festivalskom sajtu.

(Visited 9 times, 1 visits today)