Godišnjica smrti Kurt-a Cobain-a


Kurt CobainPre tačno 17 godina Kurt Kobejn, pevač kultnog benda „Nirvana“, povukao je obarač i oduzeo sebi život. Kurt Kobejn je bio frontmen, pevač i tekstopisac benda iz Sijetla, „Nirvana“, koji je svojim hitom „Smells Like Teen Spirit“ zauvek promenio muzičku scenu.

Međutim, neverovatna popularnost nije prijala Kurtu Kobejnu koji se teško nosio sa slavom i sa svim onim što ona nosi. Bend, u kom su osim Kobejna svirali i Dejvid Grol i Kris Novoselic, raspao se nakon Kurtovog samoubistva. Njihovi hitovi kao što su „Come As You Are“, „Heart Shaped Box“,“All Apologies“ bili su dovoljni da se stvori novi muzički pravac grandž koji je progurao rok muziku u mejnstrim.

Nirvana

Kurt Kobejn pronađen je mrtav u svom domu, 8. aprila 1994. godine. Nakon obdukcije utvrđeno je da je pevač oduzeo sebi život 5. aprila.

Ubistvo ili samoubistvo

Nakon tragičnog događaja mnogi su istraživali šta se stvarno dogodilo tog 5. aprila u kući Kurta Kobejna u Sijetlu. Novinar Ričar Li smatra da je Kurt Kobej ubijen, a njegovo mišljenje deli i privatni detektiv koga je unajmila Kortni Lov. Za svoje tvrdnje imaju niz dokaza.

Kraj njega je pronađeno oproštajno pismo u kom je pisalo:“Već godinama nisam osetio zadovoljstvo niti prilikom slušanja, niti prilikom pravljenja muzike. Zbog toga sam osećao krivicu koja se ne može iskazati rečima. Kada bi se svetla ugasila i počeo huk iz publike pred naš izlazak na scenu, ja nisam osećao ništa”.

Sahrani je prisustvovala njegova supruga Kortni Lov, ćerka Frensis i nekoliko prijatelja.

{youtube}vabnZ9-ex7o{/youtube}

{youtube}PbgKEjNBHqM{/youtube}

(Visited 140 times, 1 visits today)