God Is An Astronaut ponovo u Beogradu


Čuveni irski post rok bend God Is An Astronaut na svojoj promotivnoj turneji novog albuma Epitaph objavljen ovog proleća, 8. oktobra posetiće i Srbiju. Kako iz koncertne agencije Resetor javljaju, koncert je zakazan u Centru za kulturu Božidarac.

God Is An Astronaut postoje još od 2002. godine i do sada su objavili devet studijskih albuma. Poslednji Epitaph objavljen je u aprilu ove godine za Napalm Records od kada je i bend na svetskoj turneji. Inače, ovo će biti treći nastup čuvenih Iraca u Beogradu, a prethodni put su svirali u srpskoj prestonici pre četiri godine.

Kao predgrupa nastupiće WoO, odnosno Vukašin Đelić. U pitanju je gitarista iz Beograda, član bendova Dol i Halftones. WoO gitaru jednako tretira kao instrument i kao prijemnik signala različitih uređaja, kao harmonijski i kao perkusivni instrument. Sa velikim iskustvom u improvizaciji, kao i sa iskustvom sviranja u rok bendovima, WoO spaja ove naočigled različite svetove u jedan novi, zvučno bogat i nepredvidiv svet gitare, perkusija, klavijatura i semplera. Pod imenom WoO, objavio je veći broj albuma za različite etikete kao i za sopstvenu DIY etiketu Herbarium Records. Nastupao je na festivalima širom Evropi kao što su Todays Art, Unsound, Fano Free Folk, Elevate, Norberg, Dni Muzyki Nowej, Sonica i dr. a i u Americi i Meksiku MUTEK, Communikey..

Ulaznice se mogu se kupiti u klubu Zaokret (Cetinjska 15) po ceni od 1500 dinara, dok će preostale karte biti prodavane na ulazu po ceni od 1800 dinara.

Svi oni koji žive van Beograda mogu izvršiti rezervaciju ulaznica preko resetorbooking@gmail.com. U mejlu obavezno navesti ime, prezime, količinu karata i broj mobilnog telefona. Na dan koncerta prodaja će se vršiti isključivo na ulazu.

(Visited 62 times, 1 visits today)