Goblini večeras u Novom Sadu!


Dbau - Doctor RedPank-rok bend Goblini održaće večeras, 5. maja koncert u klubu Quarter u Novom Sadu, čime nastavljaju promotivnu turneju povodom CD albuma Roba s greškom, koja je nedavno trijumfalno započeta u ispunjenoj beogradskoj Hali sportova.

“Činjenica da nam je novosadska publika uvek bila vrlo odana i da su mnogi Novosađani bili na velikom koncertu Goblina u Hali sportova uverava nas da se sprema jedan veoma eksplozivan pank rok hepening u Novom Sadu”, poručuje frontmen Branko Golubović-Golub.

Goblini uvek imaju poseban motiv da sviraju pred novosadskom publikom. Novi Sad u karijeri Goblina ima izuzetno važnu ulogu kao grad u kome je bend prvi put svirao van matičnog Šapca i pre punih 20 godina ovde je snimio prvi album.

“Sarađivali smo i sprijateljili se sa brojnim novosadskim muzičarima, od kojih su neki poput Bobana iz Ritma Nereda, Bišketa iz Pero Defformero ili Gorana iz Grate-a učestvovali u snimanju ‘Robe s greškom’. I taj album je snimljen u Novom Sadu, kod našeg producenta Pika”, ističe Golubović.

Prema Golubovim rečima, potrebno je istaći i bendove Atheist Rap i Love Hunters kao velike prijatelje Goblina iz Novog Sada, kao uostalom i Obojeni program “koji su bili prvi bend koji nam je dao šansu da sviramo ispored njih davne 1993-e godine, u trenutku kada niko nije ni čuo za nas!”

Koncert će otvoriti novosadski Grate, koji su višestruko povezani sa Goblinima – Golub je gostovao u njihovom singl/spotu “Revolucija” sa CD albuma Volim da hodam (2013). Gitarista Grate-a Dragan Alimpijević-Pik producirao je povratnički CD album Goblina Roba s greškom(2013), i njihov je tonac na koncertima. Grate su bili predgrupa Goblinima i u Hali sportova.

Ulaznica košta 800 dinara, preko mreža Eventim i Gigstix, kao i na ulazu u Quarter na dan koncerta.

(Visited 105 times, 1 visits today)