Goblini objavili singl sa kompilacije „Za Tebe – a tribute to KUD Idijoti“


Goblini (Foto: Marko Ristić)Nakon singlova koje su iznedrili Hladno Pivo i Rambo Amadeus, sa kompilacije posvećene punk legendama, bendu KUD Idijoti stiže i singl iz kuhinje šabačkog benda Goblini. U pitanju je obrada numere „Marjane, Marjane“ sa albuma Megapunk.

„Jako nam je drago što možemo da budemo deo ove priče gde su se okupili svi bendovi iz bivše Jugoslavije. KUD Idijoti su vrlo važan bend kada pričamo o našoj pank sceni i nadamo se da će ova kompilacija i nekim novim klincima objasniti koliki je uticaj ova četvorka imala na sve bendove koji trenutno rade i stvaraju“, ističu šabački pankeri.

Kompilacija „Za Tebe – a tribute to KUD Idijoti će svetlost dana ugledati 14. oktobra, kada je godišnjica smrti pevača Branka Črnca – Tuste. Na kompilaciji je učešće uzelo 25. bendova, a pored Hladnog Piva, Ramba Amadeusa i Goblina, svoj doprinos su dali bendovi Dubioza Kolektiv, S.A.R.S., Lačni Franz, Novembar, Psihomodo Pop, Tito’s boys i mnogi drugi.

Izdavač kompilacije je kuća Nocturne Media, a sav prihod ostvaren od prodaje fizičkog i digitalnog izdanja će biti uplaćen u humanitarne svrhe, fondu za decu obolelu od malignih bolesti.

  • Foto: Marko Ristić

(Visited 300 times, 1 visits today)