Glory Dayz festival predstavlja novi rock bend „SuperOperater“


SuperOperaterSuperOperater novo je ime na spisku izvođača koji će nastupiti na Glory Dayz Festivalu 28. i 29. septembra na Zagrebačkom Velesajmu! Bivši članovi Majki, Laufera i Kojota na scenu se vraćaju s novim pesmama i u novoj grupi. Iskusni rokeri će prvi put u novoj postavi zasvirati ekskluzivno na festivalu.

Organizatore Glory Dayz Festivala razveselila je vest o okupljanju iskusnih muzičara koji su svirali u nekim od najboljih i najpopularnijih hrvatskih rock bendova pa su odlučili da repertoar dodatno prošire i hrvatskim rock zvukom! Glory Dayz i SuperOperater predstaviće gostima Festivala dobro poznate muzičare iz slavne “Fiju Briju” generacije, koji donose prepoznatljiv zvuk u novom ruhu.

Alen Marin – vokal (ex Kojoti, Elektrobuda), Vanja Marin – bas gitara (ex Kojoti, Majke, Pips, Chips & Videoclips), Kruno Domaćinović – gitara (ex Majke, Elektrobuda), Alen Tibljaš – bubnjevi (ex Laufer, Majke ) udružili su snage i bogato iskustvo koje su stekli u dobrim starim vremenima “Fiju Briju” generacije, osnovali novu grupu “SuperOperater”, a kako zvuče nove pesme pokazaće nam na Glory Dayz Festivalu.

„Naš ‘nulti’ ili najavni singl („Trač“, DancingBear/Menart, 2012.) donosi svirački nešto jednostavniju, ali žestoku i moćnu punk-rock pjesmu, dok ostale sadrže nešto kompleksniju svirku i aranžmane. Izbor imena grupe je najteži zadatak koji smo morali odraditi. Svi smo odrasli uz film KAKO JE PROPAO ROCK’n’ROLL…. U filmu postoji divan lik, SuperOperater koji nam je bio super i od tuda ime. Uz to, ironično je da je taj naslov filma postao jedno zaista ogromno i istinito pitanje osobito za nas četvoricu: Kako je i zašto propao r’n’r u našim životima? Ipak smo ipak čvrsto odlučili da nije“ poručuju članovi grupe koji novi, povratnički album izdaju na jesen.

Bend je počeo nastajati nakon raspada postave Majki, krajem 2009. godine, kada je gitarista, Kruno Domaćinović, uz podršku tadašnjeg kolege iz benda, a „poreklom“ bubnjara legendarne grupe „Laufer“, Riječanina Alena Tibljaša, odlučio da krene svojim putem.

Na Krunov poziv, grupi se pridružio pevač još jednog većinski vinkovačkog benda, grupe „Kojoti“, Alen Marin. Krug je zatvoren početkom 2012. godine kada se grupi pridružio i basista nekadašnje grupe „Kojoti“ (takođe i nekadašnji privremeni basista Majki), Vanja Marin.

Tako je na scenu stupio još jedan bend iz uvek obećavajućih Vinkovaca, s „laganim“ riječkim pojačanjem na bubnju.

„SuperOperater“ se pojavio, čini se, u pravom trenutku za hrvatsku scenu – na kojoj trenutno nedostaje grupa koja izvodi žestok gitaristički rock – s tekstovima na hrvatskom jeziku.

Pokušaj benda je pre svega bio ne ličiti ni na jedan od matičnih bendova, a muzika je inspirisana svim onim što je ovoj četvorci prošlo kroz uši i srce tokom godina…Tako ćete na desetak novih pesama čuti žestoku svirku, u čijim se temeljima naziru uticaji Hendrixa, Stonesa, MC5, Stevie Wondera, preko nešto modernijih i savremenijih Black Crowesa, a još više Peppersa i možda, po zvuku, modernih i popularnih Black Keysa…

(Visited 74 times, 1 visits today)