Glasvegas 26. novembra u Zagrebu


GlasvegasUoči izlaska njihovog trećeg albuma, Glasvegas stižu u Zagreb! Izlazak albuma prati i velika evropska turneja, a jedan od gradova uvrštenih na turneju je i Zagreb, gde će Glasvegas nastupiti 26. novembra, u klubu Močvara.

Škotski indie rok bend Glasvegas, 2. septembra objavljuje svoj treći studijski album Later…When The TV Turns To Static.

Glasvegas su nastali u Glasgovu 2003. godine, a osnovali su ga pevač Džejms Alan (James Allan) i njegov rođak, gitarista Rab Alan (Rab Allan). Današnju postavu, uz osnivače benda čine Pol Donahju (Paul Donoghue) na basu i Jona Lofgren (Jonna Löfgren) na bubnjevima. Iako su spretno spojili svoju ljubav prema doo-wap-u i klasičnom ‘Spectorovskom’ pop zvuku, uz naklon nekim žeščim i inventivnim gitarističkim bendovima 80-tih, možda je najvažnija karakteristika koja ih definira upravo iskrena lirika Džejmsa Alana.

Istoimeni debi album Glasvegas koji je dosegao platinastu prodaju i 2. mesto na britanskim listama albuma, i osvojio nominaciju za prestižnu Mercury muzičku nagradu, objavili su 2008. godine. Iste godine izlazi im i Božićni EP A Snowflake Fell (And It Felt Like a Kiss), sa kojim su osvojili dodatnu naklonost kritičara.

Drugi studijski album Euphoric /// Heartbreak \\\, nastao je u Santa Monici u Kaliforniji, uz produkcijski potpis Flood-a. Objavljen je u aprilu 2011. godine, a dospeo je na 10. mesto britanske liste albuma. Album su predstavili na svojoj drugoj svetskoj turneji, koja je uz velike evropske koncerte, uključila i nastupe u Australiji i Japanu. Hvaljeni zbog svog jedinstvenog zvuka i snažnih tekstova, Glasvegas imaju strastvenu i lojalnu fan bazu u celom svetu, regrutovane na dve svetske turneje, na kojima su uz spomenute teritorije posetili i Kinu, kao i nekoliko puta Severnu Ameriku.

Uoči zagrebačkog koncerta, bend će objaviti i svoj treći službeni album Later…When the TV Turns to Static sniman u njihovom rodnom Glazgovu i na kome je ovoga puta producent frontmen i glavni autor u bendu Džejms Alan. Uz singlove “I’d Rather Be Dead (Than Be With You)”, “If”, i naslovnu pjesmu “Later…When the TV Turns to Static”, kako sami napominju, album je postao zapanjujuće 45-minutno putovanje kroz prekide veza i ludu energiju sveta. Sve ukupno donosi novi krajolik zvuka jednog od najgorljivije podržavanih britanskih bendova, kojim ponovo potvrđuju svoju neovisnost i istovremeno se vraćaju svojim korijenima, kako bi publici doneli album koji zvoni iskrenim društvenim realizmom, koji su sami stvorili.

Cena ulaznica sve do kraja septembra biće 140 kuna, dok će se od 01. oktobra pa sve do dana koncerta ulaznice moći kupiti po ceni od 160 kuna.

(Visited 57 times, 1 visits today)