Glastonbury festival najavljuje globalni livestream događaj


Primoran da otkaže festival drugu godinu zaredom, Glastonbury će u subotu, 22. maja, održati ekskluzivni globalni livestream – prvi put u svojoj istoriji omogućavajući obožavaocima muzike ma gde se nalazili na svetu da se povežu i dele iskustvo festivala i njegovo idilično prirodno okruženje.

Snimljen na imanju Worthy Farm, na znamenitostima uključujući Piramidalno polje i Kameni krug, događaj će prikazati niz umetnika koji su odvojili svoje vreme da nastupe u znak podrške festivalu, uključujući Coldplay, Damon Albarn, Haim, IDLES, Jorja Smith, Kano, Michael Kiwanuka, Wolf Alice, DJ Honey Dijon, koji će svi nastupiti u okviru celovečernjeg gotovo filmskog programa. Održaće se i brojni nenajavljeni nastupi iznenađenja.

Deo prihoda od događaja biće doniran za tri glavna humanitarna partnera Glastonberija: Oxfam, Greenpeace i WaterAid, a ujedno će i pomoći u obezbeđivanju povratka Festivala 2022. godine. Vrtoglava, petosatna ekstravaganca prošaraće se narativom izgovorene reči, koji će napisati i izvesti neki vrlo specijalni gosti, vodeći posetioce festivala na putovanju „svetom dolinom“ u Somersetu.

Dostupan samo onima koji kupe ulaznice, onlajn događaj će se u celosti emitovati u četiri odvojene vremenske zone, a po centralnoevropskom vremenu počeće u 22. maja u 20 časova. Ulaznice su već sada u prodaji po ceni od 20 GBP, 23 EUR, 27,50 USD i 35 AUD, a mogu se obezbediti na sledećem linku: https://bit.ly/39vS6sN

Takođe, biće dostupan i ograničen tiraž postera, od kojih prihod ide u korist Stagehanda, fonda za radnike koji su iza bine, i koje je mimoišla državna pomoć u prethodnim mesecima.

(Visited 13 times, 1 visits today)