Girl Riot! – koncert ženskih bendova u „BIGZ Sceni” (nagradna igra)


girl_riot01U petak, 23. novembra u beogradskom klubu “BIGZ Scena“, odžaće se nastup konertne grupe pod nazivom Girl Riot!, koju čine četiri benda u kojima većim delom sviraju pripadnice ženskog pola. U pitanju su bendovi različitih generacija, ali zajedničkih uzora – moćnih rokerki koje su pomerale granice, podrivale stereotipe i žarile svojim buntom.

Biće to “Jedinstvena prilika da prisustvujete koncertu četiri ženska benda različitih generacija, ali zajedničkih uzora – moćnih rokerki koje su pomerale granice, podrivale stereotipe i žarile svojim buntom“, navodi se u najavi koncerta.

Imena bendova su:

Plump (grunge/punk)

Bend koji je nastao 2000. godine u Beogradu. Nakon osam godina pauze nastupa u malo izmenjenom sastavu. Nekada je bio jako aktivan bend, a u petak, konačno će te ih moći slušati na bini, gde će odsvirati stare pesme, plus obrade bendova poput L7, Babes in Toyland, Bikini Kill, Hole… Članovi inicijalne postave – Ana i Sanja, posle prestanka rada benda 2004. sviraju u bendovima Cannot i Replicunts. Anja i Sharky se priključuju i bude ideju o povratku benda, bez kojih se on ne bi ni desio.

Noyz? (alternative/grunge)

Ova ipaka trojka iz Beograda napokon nastavlja sa koncertnim promocijama dok u studiju spremaju nove snimke. Iako su članovi ovog benda aktivni i u drugim bendovima, Noyz? i dalje  opstaje u svojim grandž vodama.

Fandandgo (punk/rock)

Ovaj bend čine četiri mlade dame, a njihovi moćni rifovi, neprikosnoven stav, i lepota u buntu kroz tekstove bez dlake na jeziku, obećavaju im svetlu budućnost..

JailbaitDžoan Džet (Joan Jett) tribute

Mladi ženski bend koji je okupljen pod idejom da obrade The Runnaways, kao i celokupan opus Džoan Džet. Jelena koja stoji iza još 4 ženska benda, formirala je bend koji će sada prvi put nastupiti i prikazati pravi sjaj i značaj ove famozne rokerke.

RockSvirke uz saradnju sa bendovima će vam pomoći da se nađete u centru dešavanja. Prva dva čitaoca koji tačno odgovore na nagradno pitanje dobiće po dve karte za najavljenu svirku.

Odgovor je potrebno napisati u komentaru ispod ovog teksta do večeras u 19h (direktno na sajtu, ne na fejsbuku; takođe molimo da se jave samo oni koji planiraju da idu, kako neko ne bi bio uskraćen za nagradu).

Prosto je kao i pitanje koje sledi za sve učesnike nagradne igre: Nabrojati barem četiri ženska (najpoznatija) benda koja su svirala 90tih?

Ukoliko imate problema s postavljanjem komentara, molimo da pošaljete odgovor mejlom na office@rocksvirke.com.

S dobitnicima će biti kontaktirano mejlom, a na našoj fejsbuk strani objavićemo njihova imena.

Koncert počinje u 21 čas, a karta je 150 dinara.

(Visited 46 times, 1 visits today)