Gibonni predstavio spot za singl „20th Century Man“


GibonniGibonni je juče premijerno na MTV-ju i portalu Vecernji.hr javnosti predstavio novi video spot za aktuelni singl “20th Century Man”.

Nakon odličnih video spotova za singlove “Hey Crow” i “Broken Finger”, ovo je treći video sa istoimenog albuma 20th Century Man.

Video spot za pesmu “20th Century man” režirao je Filip Filković Philatz, a o saradnji s Gibonnijem je izjavio: “Pričao sam s Gibonnijem o idućem koraku vezano uz našu suradnju na video spotu i oboje smo se odmah složili oko ideje za pjesmu ’20th Century Man’. Dugo smo pričali i iz toga sam pokupio sve njegove emocije po pitanju prijašnjeg vremenskog razdoblja, na koje smo se željeli reflektirati u videu. Spot se obraća jednom periodu koji se trenutno u većini slučajeva stereotipno prikazuje u popularnoj kulturi tako da sam želio izbjeći taj tipičan pristup i krenuo proučavati ikoničke događaje tog vremena kako bi izvukao kvalitetne reference i ideje, sve skupa spojim u video spotu kroz apstraktnu dinamičnu radnju.”

“Snimanje je bilo jako zabavno i nama iza kamere i Gibonniju, koji je ovaj put morao napraviti puno stvari koje inače ne radi na spotovima; trčao je i probijao se kroz zidove, padao na pod, podizao se, ponovno padao i dao svoj duh snimkama s kojima smo kasnije radili. Ovo nam je već šesti spot na kojem surađujemo između ostalih projekata, tako da smo se već dobro upoznali, znali što zapravo u kojem smjeru kuca i što kako funkcionira s obje strane, ultimativno da napravimo i predstavimo spot kakav trenutno nitko ne očekuje.”

Ovog vikenda velikim koncertom na Špancirfestu u Varaždinu (petak, 30.08.), Gibonni nastavlja aktualnu turneju pod pokroviteljstvom Coca Cole, a nakon Varaždina sledi Opatija (31.8., Mala letnja pozornica), Pula (7.9., Kaštel), Zagreb (12.9.,Grič) i Rab (14.9., Trg sv. Kristofora).

(Visited 78 times, 1 visits today)