Gibonni 01. oktobra u Novom Sadu!


GibonniGIBONNI – Toleranca Tour

Želja mnogobrojnih domaćih obožavalaca popularnog kompozitora i pevača Gibonnnija konačno se obistinila! Svoj dugo očekivani veliki koncert u Srbiji Gibonnni će održati 01. oktobra 2011. godine u Velikoj sali Sportskog poslovnog centra Vojvodina – Spensa u Novom Sadu u organizaciji AAA produkcije. Gibonnni će u Novom Sadu nastupiti u okviru promocije albuma „Toleranca“. Iako je Gibonni u decembru prošle godine održao koncert u Subotici, ovo će biti prvi put da najpopularniji hrvatski kantautor u regionu održi koncert kod nas koji će moći da primi veći broj njegovih mnogobrojnih fanova!

Prodaja ulaznica za koncert Gibonnija u Velikoj sali novosadskog Spensa (SPC Vojvodina) počeće u ponedeljak 01. avgusta tačno u 12 časova preko sajta www.gigstix.com. Zavisno od mesta sa kog želite da posmatrate Gibonnijev nastup, karte možete kupiti po sledećim cenama: 1990 din (parter), 2390 din (zapad 1), 1790 din (zapad 2) i 2590 din (istok). Ulaznice mogu da se nabave na prodajnom mestu Gigs Tix Novi Sad – Pariski magazin, blagajni novosadskog Spensa, biletarnici Beogradske Arene, Doma sindikata i SC Ušće – info pult. Broj ulaznica je ograničen.

GibonniZlatan Stipšić, poznatiji kao Gibonni muzičku karijeru započeo je u kultnom sastavu „Osmi putnik“. Nakon raspada ovog benda karijeru je kratko nastavio u „Divljim jagodama“, a nakon toga je sarađivao sa Oliverom Dragojevićem i Dinom Dvornikom.

Solo karijeru započeo je objavljivanjem albuma „Sa mnom ili bez mene“. Do danas je objavio desetak albuma, od kojih nekoliko predstavlja muzičke zapise sa uspešnih kocerata. Poslednji album „Toleranca“ objavljen je u martu 2010. godine.

Bruklinški reper Masta Ace, The London Community Gospel Choir koji je sarađivao sa Madonnom, Eltonom Johnom i Georgeom Michaelom, Urban, Ricardo Luque, snimanja u Zagrebu, Splitu, Adelaidu, New Yorku i studiju „Real World“ Petera Gabriela u Bathu i muzički producenti Nikša Bratoš, Dejan Orešković, Marijan Brkić i Ante Gelo čine portfolio novog Gibbonijevog albuma.

Gibonnijevu muziku, jedinstveni crossover popa i rocka, sa karakterističnim elementima mediteranskog muzičkog kolorita, karakteriše jedinstveni i melanholični osećaj i intimni i angažovani tekstovi.

Gibonni je najpopularniji pevač regionalne muzičke scene u poslednjih petnaestak godina, cenjen jednako kao veliki autor i brilijantan pesnik. Ni jedan kantautor ove generacije nije toliko jednoglasno hvaljen i nagrađivan od strane publike i kritike kao on za svoje albume i pesme.

Nakon što je sa posljednjim albumom „Toleranca“ (2010), osvojio pet nagrada Porin, uključujući i onu u kategoriji albuma godine, i dostigao dijamantki tiraž, Gibonniju je stiglo još jedno vredno priznanje. Naime, ugledni magazin Los Angeles Times, uvrstio ga je na listu 15 muzičara koji zaslužuju da svet, i posebno Amerika, čuje za njih. Još jedno priznanje ga je obradovalo u 2010. godini. Regionalni MTV ga je nominovao za nagradu Best Adria Act koja se svake godine dodeljuje najboljim regionalnim izvođačima.

Poznat i po svom humanitarnom radu, Gibonni podstiče i učestvuje u brojnim dobrotvornim akcijama, a od 2003. godine najviše kao ambasador Unicefa.

Najveći Gibonnijevi hitovi kao što su: „Libar“, „Ne odustajem“, „Mirakul“, „Oprosti“, „Tempera“ od samog nastanka bili su, utisak je, podjednako slušani u Srbiji kao u Hrvatskoj. Svaka pesma nosi njegov jedinstveni potpis i pečat, kojim je, kao malo ko izgradio i očuvao vlastiti muzički identitet. Zato nema dileme da će svi muzički putevi voditi 01. oktobra u Novi Sad!

Diskografija:

Osmi putnik
Ulična molitva – (Jugoton, 1986.)
Glasno, glasnije – (PGP RTB, 1987.)
Drage sestre moje… nije isto bubanj i harmonika – (PGP RTB, 1988.)
Samostalni albumi
Sa mnom ili bez mene (Croatia Records, 1991.)
Noina arka (Croatia Records, 1993.)
Kruna od perja (Croatia Records, 1994.)
Koncert (Croatia Records, 1995.)
Ruža vjetrova (Croatia Records, 1997.)
Judi, zviri i beštimje (Dallas Records/s.i.n.. 1999.)
24 Karata/18 Velikih kompilacija, (Croatia Records, 1999.)
Mirakul (Dallas Records, 2001.)
Svi moji punti kad se zbroje, (Box Set) (Dallas Records, 2003.)
Unca fibre (vodič za brodolomce i anđele čuvare) (Dallas Records, 2006.)
Acoustic:Electric, dvostruki live album (Dallas Records, 2007.)
Acoustic:Electric special Christmas limited edition (Dallas Records, 2008.)
Toleranca (Dallas Records, 2010.)

Važni linkovi:

  • www.facebook.com/pages/GIBONNI-Official-FanClub/131462252329
  • www.andeli-cuvari.com
  • www.brodolomci.com

{youtube}6PCA8p762o4{/youtube}

{youtube}7H9KHXhPlig{/youtube}

(Visited 121 times, 1 visits today)