Geri Klark junior – BLUZ


Gary Clark Jr. - Blak And BluMladi teksaški gitarista i pevač, ujedno, kako ga mnogi ocenjuju, budućnost teksaškog i američkog bluza Geri Klark junior (Gary Clark Jr.) iza sebe ima mnoštvo kvalitetnih koncerata i svirki, nagrada, priznanja, sviranja sa poznatim imenima i tri studijska albuma. Upečatljiva pesma je singl sa poslednjeg albuma Blak and Blu (2012.) i spot snimljen za istu.

Reč je o pesmi „When My Train Pulls In“. Ova pesma opravdava epitet sa početka teksta o budućnosti bluza. Dugačka, slojevita, sa zahuktavanjem solo deonice na kraju i zvukom gitare koji je oštar i „prljav“. Poseban ukus daju električne orgulje koje u pozadini fantastično pokrivaju ambijent i održavaju živo sećanje na besmrtni bend braće Alman.

Pesma je i tekstualno tipičan bluz, gde se opisuje put bez izlaza i ideje i želja sa bežanjem. Na kraju kada se spoji tekst sa instrumentalom dobija se izvanredan rezultata, izvorni, bez priliva nepotrebnih elemenata i komercijalizacije. Spot je visokobudžetan, filmski i prati paralelne priče više likova, koji su duboko u sebi nezadovoljni samim sobom. Ohrabruje činjenica da ovaj mladi umetnik, koji je tek prešao tridesetu, nastavlja putem velikana i taj njihov put čuva od zaborava.

(Visited 141 times, 1 visits today)