Genesis ponovo na okupu! (Za BBC-jev dokumentarac)


GenesisČlanovi benda Genesis iz doba Pitera Gebrijela (Peter Gabriel) ujedinjuju se za potrebe snimanja dokumentarca (BBC Two) koji će biti prikazan kasnije u toku godine.

Bend će se pojaviti u svom dugometražnom dokumentarcu koji je trenutno u pripremi pod radnim nazivom Genesis: Together And Apart. BBC navodi da će ovaj šou ujediniti originalne članove benda prvi put nakon 1975. godine. To očigledno neće uključiti snimak većine članova benda sa DVD izdanja iz 2008. godine pod nazivom The Genesis Songbook, kao i ponovno ujedinjenje klasične postave iz 1999. godine koja je snimila numeru „The Carpet Crawlers“ za kompilaciju Turn It On Again: The Hits.

Ova forma je deo nove serije muzičkog programa na BBC-ju namenjene da istakne osnivanje BBC muzičkih nagrada (BBC Music Awards) koje će se održati na Erls Kortu (Earl’s Court) u decembru. Generalni direktor BBC-ja Toni Hol (Tony Hall) je prilikom startovanja serijala rekao: „Danas počinje nešto veoma posebno za sve koji vole muziku. BBC muzika slavi sjajne muzičke talente širom ove zemlje. Ujedinićemo muziku na televiziji, radiju, onlajn plejeru (iPlayer) i onlajn kao nikada pre. Biće to novi šou, novo partnerstvo i sasvim novi način da se podrži muzika na BBC-ju.“

(Visited 78 times, 1 visits today)