Gatuzo nam novim spotom poručuje „Budi glasniji“


Gatuzo - Gdje idemoDinamični rok dvojac Gatuzo sa spotom za svoj novi singl „Budi glasniji“ spreman je za još jedno osvajanje publike i kritike. Već nakon prvih taktova pesme i kadrova spota, jasno je kako će njihov novi hit preko noći preuzeti radijski i televizijski eter te još jednom pokazati kako su momci iz Gatuza predodređeni za velike stvari.

U prilog tome idu i same dobre vesti koje se u poslednje vreme vežu uz njihovo ime. Njihov predzadnji singl „Kad mozak eksplodira“ zagospodario je vrhom top liste Prvog programa Hrvatskog radija, a njihov treći studijski album „Gdje idemo“ zaradio je Porinovu nominaciju za najbolji alternativni album godine. Uz sve to, Gatuzo očekuje nastup na ovogodišnjem INmusic festivalu.

Snimatelj i režiser muzičkog spota „Budi glasniji“ je Stanko Herceg, s kojim su surađivali i na maštovitom videu „Oni govore“, za koji su zaradili i nominaciju na Danima hrvatskog filma u kategoriji „Glazbeni spotovi“. Spot „Budi glasniji“ sniman je u ranu zoru na zagrebačkim ulicama, a kako pesma poziva na to da se bude glasniji, tako su se i Šiljo i Goran derali iz sveg glasa i pokazali iskren bunt prema gradu koji se tek budi. Eksplozija bunta vidljiva je na samom kraju spota u njegovom neočekivanom finalu. Montažer, dizajner efekata i kolorist slike Darko Vraćevič – Dac odradio je odličan posao i Zagreb prikazao kako dostoji – urbano, kulturno i sa stilom.

Gatuzo je do sada objavio tri studijska albuma, održao na stotine koncerata po klubovima i festivalima širom regije te osvojio nagrade Status i Porin.

(Visited 67 times, 1 visits today)